Vaikiškas paspirtukas: kaip išrinkti

Jei norite nupirkti savo vaikui paspirtuką ar norite padovanoti paspirtuką savo anūkui, krikšto vaikui, dukterėčiai, sūnėnui ar draugų vaikui, šiame straipsnyje galite rasti patarimų, į kuriuos reiktų atsižvelgiant norint išsirinkti tinkamiausią vaiko poreikius atitinkantį bei saugų paspirtuką.

Paspirtukų tipai


Renkantis paspirtuką vaikui, pirmiausia reikia atsižvelgi į paspirtukų tipus. Tam tikri paspirtukų tipai yra labiau tinkami jaunesnio amžiaus vaikams, o kiti – vyresniems vaikams. Ikimokyklinio amžiaus vaikams, tai yra vaikams nuo 2 iki 6 metų amžiaus, tinkamiausi yra triračiai paspirtukai, kurie turi ratų porą priekyje ir vieną ratą gale. Nors šie paspirtukai gali būti naudojami ir vyresnių vaikų, tačiau vaikai šiuos paspirtukus išauga emociškai – vaikui svarbu tampa pritapti prie savo bendraamžių ir jis nori taip pat augti bei važnėtis sudėtingesniais dviračiais paspirtukais. Taip pat vaikui augant tobulėja jo koordinacijos ir pusiausvyros palaikymo įgūdžiai – dažniausiai nuo 5-6 metų vaikas gali jau pradėti važiuoti dviračiais paspirtukais. Dviračių paspirtukų taip pat yra ne vienas tipas: paspirtukai su didesniais ratais yra skirti greitesniam važiavimui, kiti paspirtukai yra labiau skirti užtikrinti patogų ir saugų važiavimą, todėl gali turėti ir rankinį stabdį, o kai kurie yra pritaikyti triukams ir šuoliams. Paspirtukus su didesniais ratais ir paspirtukus skirtus triukams ir šuoliams patartina rinktis vaikams nuo 8 metų, kai vaikų motoriniai įgūdžiai yra dar labiau ištobulinti. Taip pat jei norite nupirkti vaikui paspirtuką kelionėms į mokyklą ar važinėjimui didesniems atstumams, galima rinktis elektrinius paspirtukus. Žinoma, elektriniai paspirtukai yra labiau tinkami vyresniems vaikams ir paaugliams.


Reguliuojamo aukščio rankenos


Reguliuojamo aukščio rankenos užtikrina, kad paspirtukas vaikui tiks keletą metų ir jis jo taip greitai neišaugs. Triračių paspirtukų rankenos aukštis gali būti ir fiksuotas, jei perkate šiek tiek vyresniam vaikui, pavyzdžiui 4-5 metų vaikui. Tačiau perkant triratį paspirtuką 2 metui vaikui, patartina rinktis paspirtukus su reguliuojamo aukščio rankenomis, kurios užtikrins, kad vaikas galės paspirtuku važinėtis keletą metų. Dviračius paspirtukus taip pat reiktų rinktis su reguliuojamo aukščio rankenomis, išskyrus paspirtukus skirtus triukams ir šuoliams. Šių paspirtukų rankenos vamzdis privalo būti vienalytis. Taip pat svarbu ir rankenų plotis. Rankenų plotis ypač svarbus vyresniems vaikams ir paaugliams. Patariama, kad renkantis paspirtuką rankenų plotis apytiksliai sutaptų su paauglio pečių linija. Paspirtukai triukams ne tik neturi reguliuojamo aukščio rankenos, bet taip pat yra ir nesulankstomi. Nors sulankstomi paspirtukai jų gabenimo ir nešiojimo atžvilgiu yra daug patogesni nei nesulankstomi, tačiau neretai sulankstomų paspirtukų rankenos yra laisvesnės.


Ratų tipas ir dydis


Ratų dydis lemia, kokiu greičiu vaikas galės važiuoti paspirtuku. Didesni ratai lemia didesnį greitį, bet taip pat didesniais ratais paspirtukai yra savaime didesni, jų rankena yra aukštesnėje pozicijoje, todėl paspirtuką su dideliais ratais pirkti patariama vyresniems vaikams. Taip pat ratai gali būti pagaminti iš uretano arba poliuretano, arba gali būti pripučiami. Uretano arba poliuretano ratukai yra itin tvirti ir tinka beveik visais atvejais, tačiau važiuojant labai duobėtais ir nelygiais keliais patartina rinktis paspirtukus pripučiamais ratais.


Reikalavimai elektriniams paspirtukams


Kadangi elektriniai paspirtuką dažnai skirti važinėtis didesniems atstumams, renkantis juos labai svarbu išsiaiškinti jų veikimo laiką, kad užtikrintumėte, kad vaikas galės saugiai ir patogiai keliauti į konkrečią vietą, pavyzdžiui, mokyklą, ir grįžti. Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į variklio tipą – varikliai gali būti patikimi standartiniai grandininiai bei naujos kartos išcentriniai varikliai, kurie leidžia važiuoti ilgiau nei senesni variklio tipai. Daugiau sužinoti ir rasti įvairius paspirtukus geromis kainomis galite rasti čia.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas