Atraskite laisvę virtuvėje su tinkamai pasirinktais puodų rinkiniais

Mūsų gaminimo ir valgymo įpročiai pastaraisiais metais labai pakito. Pasaulyje susiklosčiusi situacija grąžino mus į mūsų namų virtuves ir paskatino ne tik prisiminti seniai pamirštus receptus, bet ir peržiūrėti turimus įrankius ir indus. Jeigu visi jūsų, pavyzdžiui, puodai atrodo gana blogai arba gamindami jaučiate, kad jie nebeatlieka savo funkcijų taip, kaip turėtų, verta pamąstyti apie tai, jog jau pats laikas įsigyti naujus.

Į ką atkreipti dėmesį, renkantis puodų rinkinius?

Renkantis puodų rinkinius, būtina atkreipti dėmesį į penkis pagrindinius kriterijus, t. y., medžiagą, iš kurios pagamintas puodų rinkinys, puodų rinkinio dydį, puodų rinkinį sudarančių puodų tūrį bei formą, puodų rankenėles ir, galiausiai, įvertinti, ar išsirinktas puodų rinkinys tiks jūsų turimai viryklei.
Puodų rinkiniai yra gaminami iš nerūdijančio plieno, aliuminio ir ketaus. Nerūdijantis plienas, pažymėtas skaičių deriniu 18/10, yra dažniausiai puodų gamybai naudojama medžiaga. Iš jų pagaminti puodai yra tvirti ir pasižymintys gražia išvaizda. Pats nerūdijantis plienas nėra laidus šilumai, todėl jo dugne yra įlieta aliuminio kapsulė, užtikrinanti greitą ir tolygų šilumos paskirstymą bei išlaikymą. Iš nerūdijančio plieno pagamintus puodų rinkinius paprasta prižiūrėti.
Iš aliuminio pagaminti puodų rinkiniai pasižymi tuo, kad puikiai paskirsto šilumą, todėl puodų paviršius labai greitai įkaista. Iš šios medžiagos pagaminti puodai yra patvarūs ir itin lengvi. Iš aliuminio pagamintus puodų rinkinius ypač pamėgę žygeiviai: jiems skirti aliuminio lauko puodų rinkiniai.
Iš ketaus pagaminti puodų rinkiniai, jeigu jie tinkamai prižiūrimi, gali jums tarnauti visą gyvenimą. Ketaus pagrindinės savybės yra tos, kad jis itin sunkus ir tvirtas metalas. Iš šio metalo pagaminti puodai įšyla lėtai, tačiau gali pasiekti aukštą temperatūrą ir tolygiai paskirstyti šilumą. Iš ketaus pagaminti puodai nėra skirti ilgam maisto saugojimui juose, o po kiekvieno plovimo juos būtina įtrinti aliejumi.
Jeigu itin mėgstate gaminti arba turite gausią šeimą, jums pravartu įsigyti didelį puodų rinkinį. Jeigu jūsų namų ūkis nėra didelis, jums pakaks ir nedidelio puodų rinkinio. Bet kokiu atveju, rinkdamiesi puodų rinkinį, įvertinkite, ar jis tiks jūsų turimai viryklei.
Ką apie puodus pasako jų forma ir tūris? Puodų forma ir tūris skiriasi priklausomai nuo to, kam gaminti jie yra skirti: puodas, skirtas troškiniui gaminti, tikrai skiriasi nuo puodo, kuriame verdame cepelinus.
Rinkdamiesi puodų rinkinius, atkreipkite dėmesį į juos sudarančių puodų rankenėles. Rankenėlės gali būti nerūdijančio plieno arba dengtos silikonu. Tiek nerūdijančio plieno, tiek silikonu dengtos rankenėlės yra kokybiškos ir patogios. Silikonu dengtos rankenėlės mažiau kaista, apsaugo nuo nudegimų ir už jų patogiau laikyti.

Iš kiek dalių susideda puodų rinkinys?

Atsižvelgdami į savo poreikius, galite rinktis nedidelius arba didelius puodų rinkinius. „Gerduvoje“ rasite nedidelius puodų rinkinius, susidedančius iš trijų arba keturių puodų, bei didelius rinkinius, susidedančius iš penkių arba šešių puodų ir / arba prikaistuvių. Nesvarbu, kokį puodų rinkinį (didelį ar mažą), nuspręsite įsigyti, „Gerduva“ jums pasiūlys puodų rinkinius, kurie susideda iš tokio dydžio puodų, kurie yra optimalūs naudojimui namie, lengvai valomi, patvarūs ir nesuteikia gaminamam maistui metalo skonio.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas