Utenos miesto gatvėse – kostiumuoti bėgikai

Ateinantį šeštadienį Utenoje organizuojamas bėgimas. Tačiau šįkart bėgimas bus kiek kitoks: į 14 kilometrų trasą miesto gatvėmis leisis kostiumuoti vyrai, o prie jų jungtis kviečiami ir kiti uteniškiai.

Tokia idėja gimė sportui neabejingam Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojui Vitalijui Šeršniovui. „Ši mintis man gimė spontaniškai. Kadangi propaguoju aktyvų gyvenimo būdą, po pirmojo rinkimų turo sumanymą Utenoje surengti bėgimą pirmajam pasiūliau Gintautui Paluckui, kuris manęs paprašė palaikymo. Viena iš mano pasiūlytų sąlygų buvo ta, kad miesto gatvėmis bėgtų rimtos partijos tuomet dar pirmininkas G. Paluckas. Jam pasakiau, kad nepriklausomai, ar laimėsi, ar nelaimėsi, bet bėgti privalėsi. Jis, žinoma, sutiko“, – juokėsi V. Šeršniovas. Jis pabrėžė, kad šis bėgimas bus išskirtinis ir tuo, jog bus galima pasipuošti oficialios aprangos elementu – kostiumu, švarkeliu, kaklaraiščiu, varlyte ir pan.

Pašnekovas džiaugėsi, kad tuomet G. Paluckas nė nedvejodamas su šiuo pasiūlymu sutiko. „Juk mes, politikai, turime žmonėms įrodyti, kad aktyvus gyvenimo būdas yra geras ir sveikas dalykas. Norėčiau, kad politikai agituodami balsuoti neapsiribotų vien kalbomis, o įrodytų savo darbais, t. y. išlietų šiek tiek prakaito rinkėjų naudai“, – kalbėjo mero pavaduotojas, kuris ragino prie šios iniciatyvos jungtis kiekvienam uteniškiui.

14 kilometrų miesto gatvėmis kai kuriems neįpratusiems bėgti didesnių atstumų gali pasirodyti sudėtingai įveikiami, todėl iniciatorius V. Šeršniovas ragina rinktis mažesnius atstumus. Jis teigė, kad prie dviejų politikų prisijungę bėgikai bus apdovanoti medaliais.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas