Kiek kainuoja dantų protezavimas?

Dantų protezavimas yra odontologinė procedūra, kurios tikslas – atkurti pažeistus ar trūkstamus dantis. Ši procedūra padeda ne tik užtikrinti teisingą kramtymo funkciją, bet ir atkuria estetinę šypseną bei pasitikėjimą. Tačiau prieš pradedant protezavimo procesą, daugelis pacientų nori sužinoti, kiek ši procedūra gali kainuoti. Apie tai išsamiai ir aptarsime šiame straipsnyje. 

Dantų protezavimo kainos veiksniai

Protezų tipas:

  • Išimami dantų protezai yra pigesnis variantas, dažnai taikomas, kai trūksta kelių ar daugiau dantų. Jų kainos gali svyruoti nuo 300 iki 1 000 eurų, priklausomai nuo medžiagų ir protezo sudėtingumo.
  • Neišimami protezai, tokie kaip dantų vainikėliai ar tilteliai, kainuoja daugiau. Vieno vainikėlio kaina gali prasidėti nuo 300 eurų ir siekti iki 1 500 eurų, priklausomai nuo pasirinktos medžiagos (metalo-keramikos, bemetalės keramikos ar cirkonio oksido).
  • Implantuojami protezai yra brangiausi, bet ilgaamžiai ir natūraliai atrodantys. Vieno implanto su vainikėliu kaina gali būti nuo 1 000 iki 2 500 eurų.

Medžiagų pasirinkimas: kainos labai priklauso nuo naudojamų medžiagų kokybės. Metalinė keramika yra pigesnė, tačiau cirkonio oksido ar bemetalė keramika yra estetiškesnės ir ilgaamžiškesnės, bet jų kainos gali būti gerokai didesnės.

Klinikos vieta ir lygis: dantų protezavimo kainos skiriasi priklausomai nuo to, ar procedūra atliekama privačioje klinikoje ar valstybinėje įstaigoje. Didžiuosiuose miestuose, ypač privačiose klinikose, protezavimo kainos gali būti aukštesnės dėl pažangesnių technologijų ir aukštesnės kvalifikacijos specialistų.

Procedūros sudėtingumas: kai kuriems pacientams prieš protezavimą gali prireikti papildomų procedūrų, tokių kaip danties šaknies gydymas ar kaulo priauginimas. Šios papildomos procedūros taip pat gali reikšmingai padidinti galutinę kainą.

Kompensacijos ir nuolaidos

Kai kuriose šalyse ir klinikose dantų protezavimas gali būti iš dalies kompensuojamas valstybės ar draudimo bendrovių. Lietuvoje senjorams ir kitiems pacientams, kuriems taikomos specialios lengvatos, gali būti suteikta dalinė kompensacija už protezus. Be to, daug klinikų siūlo įvairias atsiskaitymo galimybes, tokias kaip mokėjimas dalimis.

Apibendrinant, ši procedūra ir jos kaina priklauso nuo įvairių veiksnių – pasirinkto gydymo metodo, naudojamų medžiagų ir individualios paciento situacijos. Nors tai gali būti brangi procedūra, verta investuoti į ilgalaikius sprendimus, kurie ne tik atkurs dantų funkcionalumą, bet ir pagerins gyvenimo kokybę.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas