Merginos žengia į Pirmąją lygą

Vos prieš metus pradėjusi treniruotis futbolo akademijos „Utenis“ merginų komanda nepaliauja stebinusi: žiemą sėkmingai debiutavusios LMFA salės futbolo čempionate, merginos neketina sustoti ir netrukus pradės kovas šalies moterų futbolo Pirmoje lygoje.

LMFA Pirmos lygos čempionate varžysis 15 komandų, suskirstytų į Rytų, Vakarų ir Pietų regionų grupes. Po dviejų sužaistų ratų grupėse, vyks atkrintamosios varžybos, o rudenį paaiškės stipriausios čempionato komandos.

Lygos naujokės FA „Utenis“ rungtyniaus Rytų regiono grupėje. „Mūsų grupėje iš penkių komandų trys – praėjusių metų prizininkės, – pastebėjo FA „Utenis“ merginų treneris Arūnas Rastenis. – Tačiau aš tuo džiaugiuosi, nes žaidžiant su stipriomis varžovėmis galime mokytis ir greičiau tobulėti. O mano merginos nėra iš bailiųjų, kurios bijotų kokių nors autoritetų. Jos žaidžia ir tiki tuo, ką daro, o aš tikiu jomis.“

Juokaudamas A. Rastenis sakė, kad tereikia nugalėti tris savo grupės komandas ir FA „Utenis“ merginos galės tapti čempionėmis, o surimtėjęs pabrėžė, kad, nors komanda nekelia sau žūtbūtinio tikslo vos debiutavus laimėti prizines vietas, konkuruoti ir garbingai sudalyvauti – gali. Tačiau pagrindiniu tikslu jis įvardino tai, kad dalyvaudamos moterų Pirmosios lygos čempionate jo auklėtinės turės galimybę daugiau rungtyniauti.

Besiruošdamos pirmenybėms uteniškės rungtyniauja ne tik su varžovėmis iš Lietuvos, bet ir su Estijos bei Latvijos futbolininkėmis. „Kai kas ironizuoja, esą vietinės varžovės mūsų netenkina, bet tiesa yra labai paprasta – su lietuvių komandomis yra gana sunku susitarti dėl draugiškų rungtynių, tačiau džiaugiamės nuolatine draugyste su MFA „Žalgiris“ merginomis, tapsiančiomis pirmosiomis varžovėmis čempionate“, – atskleidė A. Rastenis.

Pirmas LMFA Pirmos lygos čempionato Rytų regiono rungtynes FA „Utenis“ merginos žais su MFA „Žalgiris“ B komanda, Utenos „Utenio” stadione, gegužės 25 dieną.

„Utenos Utenio” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas