Nacionalinio Kauno dramos teatro gastrolės Utenos kultūros centre

2016 m. lapkričio 10 d. 18 val.
Įstabi meilės istorija
GENTIS
Vienos dalies spektaklis pagal Ievos Simonaitytės romaną „Aukštujų Šimonių likimas”

Spektaklyje „Gentis”, kaip ir Ievos Simonaitytės romane „Aukštujų Šimonių likimas”, svarbiausia ne įvykiai, o likimai. Paskutinė Šimonių giminės atstovė Rožė (akt. Inga Mikutavičiūtė) pasakoja publikai jaudinančią savo genties istoriją. Rožė Šimonytė kalba apie jos šeimą išdraskiusį pavydą ir nepakantumą. Ji sugrįžta į tą dieną, kai brolis iš pavydo pražudė brolio Šimonio gyvenimą ugnies liepsnose, pamato meilės svaigulio apakintą mamą Urtę ir lydi ją skausmingoje vienišoje kasdienybėje. Spektaklyje klausiama, ar mokame mylėti ir atleisti, ar mumyse gyva bendrystė?

Režisierius – Agnius Jankevičius
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Laura Luišaitytė
Vaidina: Inga Mikutavičiūtė, Aleksandras Kleinas, Gabrielė Aničaitė, Jūratė Onaitytė, Kęstutis Povilaitis, Daiva Rudokaitė, Gintautas Bejeris.
Premjera – 2014 m. balandžio 12, 13, 16 d.
Trukmė – 2 val.
Bilietų kainos –9 ir 6 Eur (studentams, moksleiviams, neįgaliesiems ir senjorams)
Spektaklyje naudojami dūmų efektai

2014 m. režisierius Agnius Jankevičius apdovanotas Boriso Dauguviečio auskaru už naujų sceninės raiškos priemonių paieškas.
2015 m. Rokiškyje vykusiame festivalyje „Vaidiname žemdirbiams” spektaklis „Gentis” pelnė žiūrovų prizą, o Urtės vaidmens atlikėja Gabrielė Aničaitė buvo išrinkta geriausia antrojo plano aktore.
Bilietus platina Utenos kultūros centras (Aušros g. 49) II-V 15.00-18.00 val. ir dvi valandas prieš renginį.Tel. (8 389) 55888 taip pat www.tiketa.lt (nuoroda: http://www.tiketa.lt/LT/gentis_rez__a_jankevicius_11041)

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas