Utenoje duris atvėrė studijų mugė

Trečiadienį Utenoje, kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“, pirmą kartą duris atvėrė studijų mugė, kurioje savo studijų programas pristatė 20 šalies universitetų, kolegijų, profesinių centrų bei studijų užsienyje atstovų. Tarp dalyvių – ir Utenos kolegija bei Utenos regioninis profesinio mokymo centras.

Kiekviena mugėje dalyvaujanti aukštoji mokykla pristatė savo studijų programas, kai kurie mokiniams demonstravo roboto galimybes, kiti pirmuosius lankytojus pasitiko ragindami išsikepti saldžią spurgytę.

Utenos jaunimo informacijos centro vadovė Jurgita Markūnaitė akcentavo, kad Utenos jaunimas kasmet pageidauja kuo daugiau sužinoti apie studijų programas, naujoves.

Buvo pakviesti universitetų ir kolegijų atstovai, kurie mielai sutiko atvykti į mūsų miestą. „Pirmiausia tikimės, kad netrūktų mokinių ir būtų susidomėjimas“, – akcentavo J. Markūnaitė, tikėdama, kad kitąmet ši mugė veikiausiai taip pat bus organizuojama, tik ji turėtų būti paįvairinta informacinėmis sesijomis ir pan.

Studijų programas ir ateinančių mokslo metų naujoves pristatė Vilniaus universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, ISM vadybos ir ekonomikos universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Kauno technikos kolegija, Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija, Vytauto Didžiojo universitetas, Tarptautinė teisės ir verslo aukštoji mokykla, Lietuvos verslo kolegija, Panevėžio kolegija, Vilniaus verslo kolegija, Utenos kolegija, Lietuvos verslo kolegija, Utenos regioninis profesinio mokymo centras, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas bei studijų užsienyje atstovai AMES ir KASTU.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas