Optimistinės prognozės: kils pedagogų algos, didės mokinio krepšelis

2015 m. valstybės finansavimas švietimui auga 47 mln. Lt.
„Finansavimo augimo norime didesnio ir mes jo sieksime. Nuo sausio 1 d. 10 proc. didėja mažiausiai uždirbančių pedagogų – darželių auklėtojų algos. Svarbu, kad toliau auga mokinio krepšelis. Kelerius metus iki 2014 m. jis ne tik nebuvo didintas, bet dėl vaikų mažėjimo sutaupytos švietimo lėšos būdavo atimamos iš mokyklų. Ši Vyriausybė tokią praktiką sustabdė ir pradėjo didinti švietimo finansavimą”, – po biudžeto priėmimo sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

Nuo 2015 m. sausio 1 d. auklėtojų ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų atlyginimams didinti skiriama per 30 mln. Lt.  Jų algos augs 10 proc., arba apie 200 Lt.
Nepaisant mažėjančio mokinių skaičiaus, antrus metus iš eilės didėja mokinio krepšelis. 2015 m. jis bus didesnis 36 Lt ir sudarys 3384 Lt, arba 980 eurų. Šiek tiek (nuo 12,75 iki 12,82) padidintas mokytojų tarifinių atlygių koeficientų vidurkis R.
Užmokestis didės mokytojams, dirbantiems didesnėse nei 23 mokinių klasėse: jiems bus daugiau mokama už mokinių darbų taisymą. Valstybės biudžete tam papildomai skiriama 5 mln. Lt.
2015 m. valstybės biudžete skirti papildomi 6 mln. Lt socialinių garantijų fondui – tai lėšos dėl pensinio amžiaus ar kitų priežasčių iš švietimo sistemos pasitraukiantiems pedagogams.

Švietimo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas