Verslininkus susodino prie vieno stalo pusryčiauti

„Viena savivaldybė rajono neprikels, dirbkime kartu, spręskime problemas, bendraukime ir bendradarbiaukime…“, – tokia buvo pagrindinė mintis, kurią verslininkams išsakė Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, liepos 30 dieną juos pakvietęs kartu papusryčiauti ir pasikalbėti.

Mero pusryčiuose dalyvavo turizmo, maitinimo, prekybos ir kitas paslaugas teikiančių verslo įmonių vadovai: jau seniai šiose srityse dirbantys ir dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius, turintys didelę patirtį ir jauni bei entuziastingi verslo kūrėjai, puoselėjantys gražias viltis. Visi jie – mylintys Ignalinos kraštą ir linkintys jam pačios geriausios ateities. Su verslininkais bendravo meras Justas Rasikas, savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė, Investicijų, planavimų ir turto valdymo skyriaus projektų koordinatorė Rita Kardelienė.

Verslininkai buvo kviečiami išsakyti savo mintis, problemas, lūkesčius ir pasiūlymus, kuo jiems galėtų padėti savivaldybė, ko jie pasigenda. Kaip sakė meras, jam dažnai iš verslininkų yra tekę girdėti pasakymą, kad valdžia turėtų bent jau netrukdyti verslui, tačiau norėtųsi bendradarbiauti ir žinoti problemas, kurias reikėtų spręsti. „Ignalina rajono vizija – tai šeimų turizmo kraštas, kuriame galėtų surasti įdomios poilsio ir užimtumo veiklos ir vaikai, ir tėveliai”, – sakė meras.

Kalbėta įvairiomis temomis, išklausyti verslininkų pasisakymai, diskutuota apie savivaldybės paramą smulkiajam verslui. „Mums reikėtų numatyti rajono ir regiono koncepciją. Esame įdomūs ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių žmonėms. Ir pirmiausia dėl gamtos. Stengiamės reklamuoti Aukštaitijos nacionalinį parką, apie kurį tikrai trūksta informacijos atvykstantiems…” , – sakė UAB „Namų fabrikas” vadovas Petras Mačiulis. Verslininkas ir Palūšės bendruomenės vadovas Arvydas Gaidelis mano, kad Ignalinos savivaldybei reikia įgyvendinti stambius investicinius projektus, kurie duotų ilgalaikę grąžą. Jis siūlė steigti reabilitacijos įstaigą sportininkams, kurioje jie galėtų atgauti jėgas po traumų. Socialinio verslo atstovė Violeta Masteikienė kalbėjo apie didesnį dėmesį sporto ir aktyvaus laisvalaikio veikloms, renginiams ir paslaugoms, nes tam Ignalinos krašte ypač geros sąlygos. Aptartas neseniai Palūšėje vykęs „Galapagų” festivalis. Meras akcentavo, kad Ignalinos rajono verslininkai neišnaudojo buvusių galimybių ir apie tai reikia labai rimtai pagalvoti ruošiantis kitam festivaliui, nes organizatoriai žada ir vėl rinktis tą pačią vietovę.

Savo mintimis apie norą augti ir plėsti verslą kalbėjo šeimos verslą kuriantis Domas Šteimantas. Jaunas verslininkas Tomas Šidlauskas sakė turintis tikslą Palūšėje įrengti vieną geriausių Lietuvoje kempingų, taip pat norėtų investuoti į kažkurį sporto objektą. „Būtų smagu kartu dirbti, padaryti šį kraštą patrauklų”, – sakė jis. Mokytoja keramikė Jolita Bužinskienė pristatė savo kuriamų keramikos dirbtuvių viziją, kalbėjo apie suvenyrų gamybą, planuojamus edukacinius projektus, vaikų vasaros atostogų organizavimą. Mokytoja sakė norinti savo mokiniams būti pavyzdžiu, rodančiu, kad Ignalinoje galima gyventi, kurti ir būti laimingam…”.

Meras Justas Rasikas džiaugėsi pirmuoju tokiu susitikimu, dėkojo visiems atėjusiems verslininkams ir sakė visada lauksiąs jų pasiūlymų, apsilankymų ir pokalbių, kurie duotų abipusės naudos. Sutarta, kad susitikimai su verslininkais bus rengiami keliskart per metus ir taps labiau pritaikyti konkrečioms temoms, problemoms aptarti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas