„Karštas“ pusmetis: „Juventus“ tapo sunkiai įkandamu riešutėliu

Antrąjį „Betsafe-LKL“ čempionato ratą pergalingai užbaigę Utenos „Juventus“ krepšininkai į savo sąskaitą įsirašė dešimtąją pergalę bei įpusėjus reguliariam sezonui užima penktąją turnyrinės lentelės vietą. Komandos rezultatais pasidžiaugęs „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis dalijosi mintimis apie pirmąją sezono dalį.

Įpusėjo Lietuvos krepšinio lygos reguliarusis sezonas. Kokį pažymį galėtumėte parašyti komandai?

Manau, kad stiprus aštuntukas būtų tinkamas įvertinimas. Sužaidėme labai prastas rungtynes namuose su „Cbet”, šiek tiek pritrūko sėkmės ir lemiamų sprendimų Alytuje, tačiau namuose laimėjome prieš „Neptūną” ir „Rytą”, iškovojome pergales Prienuose, Pasvalyje ir Kėdainiuose. Mūsų tikslas, kurį išsikėlėme prieš sezoną, reguliariajame sezone būti šešetuke, tad kol kas viskas yra pagal planą.

Gytis Radzevičius kol kas žiba jūsų komandoje. Ar tai yra netikėtumas?

Tikrai ne. Jau ne kartą sakiau, kad Gytis ir Arnas Beručka yra tie žmonės, kurie ateityje gali ir turėtų tapti „Juventus” veidais. Arnui kol kas sunkiau, rotacija jo pozicijoje yra tikrai didelė ir nukonkuruoti labiau patyrusius žaidėjus nėra taip paprasta. Jo laikas dar ateis. Tuo tarpu Gytis daro tai, kuo aš nė kiek neabejojau. Manau, kad jau dabar jis yra vienas iš trijų geriausių trečių numerių lygoje, o kitas sezonas, jei viskas vyks tokia pat progresija, turėtų būti jo dominavimo laikotarpis. Tiek Gytis, tiek Arnas dar turi sutartis ir kitiems metams, tad mūsų klube jie galės augti toliau.

„Citadele Karaliaus Mindaugo taurės” (KMT) turnyre kol kas turite keturių taškų pranašumą prieš „Rytą”. Keturi taškai – daug ar mažai?

Tai nieko nereiškia. „Rytas” buvo, yra ir bus šios serijos favoritas. Žinoma, keturi taškai yra geriau nei minus keturi, tačiau Vilniuje viskas prasidės nuo nulio. Žinome, kaip gerai „Rytas” žaidžia namuose, žinome, kur yra stipriosios jų pusės, tačiau mes turime pakankamai laiko pasiruošti rungtynėms ir parengti savo žaidimo planus.

„Juventus” ir „Ryto” kovos jau tampa LKL klasika, tačiau po savaitgalio rungtynių „Ryto” direktorius Rolandas Jarutis teigė, kad vilniečiams neturėtų kilti problemų žaidžiant su „Juventus” klubu. Sutinkate su tuo?

Žinoma. Rolandas pasakė visišką teisybę. Jis turi penkis kartus didesnį biudžetą, tad normalu, jog jie tikisi laimėti rungtynes. Aš tik nelabai supratau, apie kokią psichologiją kalbėjo Rolandas. Žaidi rungtynes, pralaimi, sakai, kad nebuvo koncentracijos, nusiteikimo. Atvažiuoji po savaitės, žaidi dar kartą, vėl pralaimi ir sakai, kad ir vėl nebuvo nusiteikimo? Na gal… O jei kalbėdamas apie psichologiją Rolandas turėjo galvoje tai, kad „Rytui” jau yra baimė žaisti Utenoje, tai man tada labai malonu girdėti, kad mes sugebėjome įvaryti kompleksą vienam iš Lietuvos grandų.

Ką tos pergalės prieš „Rytą” davė „Juventus” klubui?

Faktas, kad tokie laimėjimai prideda pasitikėjimo savimi ir noro dirbti dar stipriau. Visada malonu nugalėti geresnę, stipresnę, turtingesnę komandą. Tokios pergalės yra šventė visam miestui. Utena pastaruoju metu tikrai gyvena krepšiniu. Žmonės užkalbina gatvėje, parduotuvėje, visi klausinėja apie komandą, domisi. Net ir tie, kurie ne visada ateina į areną, jie seka naujienas, žino viską apie klubo gyvenimą. Tai smagu. „Juventus” vis labiau tampa Utenos miesto bendruomenės dalimi, o tokios pergalės šį procesą tik dar labiau paspartina.

Kokie planai antrai sezono pusei?

Išlaikyti stabilų žaidimą. Mes suprantame, kad nesame išskirtiniai, geresni už kitus. Žinome, kad kiekvienose rungtynėse turime eiti kautis dėl kiekvieno kamuolio. Net neabejoju, kad mes tai ir darysime, nes komandoje, pradedant vyr. treneriu ir baigiant autobuso vairuotoju, visi yra kovotojai. Suprantame, kad tik maksimaliu atsidavimu, pasiaukojimu galime pasiekti norimą rezultatą. Tikiuosi, kad turėsime mažiau traumų, normalų treniruočių procesą ir galėsime maksimaliai koncentruotis į pasiruošimą rungtynėms.

Ar patekimas į KMT yra didžiausias antrosios sezono pusės tikslas?

Žinoma, kad mes norime būti Klaipėdoje ir tai būtų tarsi svajonės išsipildymas, tačiau kol kas aš to per daug neakcentuočiau. Iki atsakomųjų rungtynių dar liko mėnuo, viskas gali labai greitai pasikeisti. Apie atsakomąsias KMT rungtynes pradėsime galvoti vasario 9 dieną, kai sužaisime rungtynes su „Neptūnu”.

Ko antrajai sezono pusei palinkėtumėte klubo sirgaliams?

Pergalių (juokėsi). Kai mes atėjome į LKL prieš dabar jau beveik vienuolika metų, žaidėme rungtynes namuose su Kėdainių „Nevėžiu”. Ir tada vienas „Nevėžio” vadovų sakė: „Jums gerai, pirmas sezonas, daug žmonių renkasi. Pamatysite, kaip sunku bus po dešimt metų”. Tai aš džiaugiuosi, kad mes LKL žaidžiame vienuoliktą sezoną, bet mūsų lankomumas ne tik nemažėja, bet kasmet kyla į viršų. Labai džiausiuosi dėl sirgalių, dėkoju jiems už palaikymą, pasitikėjimą ir pagalbą rungtynių metu. Jie yra mūsų papildomas ginklas. Ir labai stiprus ginklas.
Taip pat noriu padėkoti „Raudoniesiems velniams”. Pastaruosius porą metų gyvename labai stipriu taupymo režimu, negalime jiems daug padėti, tačiau šį sezoną jie nepraleido nė vienų mūsų išvykos rungtynių. Jau nekalbu apie mačus namuose, kur jie kuria puikią atmosferą. Manau, kad mūsų fanų klubas žengė milžinišką žingsnį į priekį ir dabar jau nė kuo nenusileidžia mūsų gandų sirgalių klubams savo kuriamu palaikymu. Ačiū visiems sirgaliams, o mes bandysime ir toliau jų neapvilti.

Utenos „Juventus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas