Greičiausi Lietuvos motokrosininkai vėl džiugino anykštėnus

Praėjusį savaitgalį Anykščių rajone esančioje Mickūnų trasoje vyko antrasis Lietuvos motociklų kroso čempionato etapas. Tūkstantinė į varžybas susirinkusi minia atkaklias kovas stebėjo dvi dienas – ir šeštadienį, ir sekmadienį. Nuo ryto iki vakaro trasoje varžėsi stipriausi Lietuvos motociklų kroso sportininkai. Renginyje lenktyniavo ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš artimiausių užsienio šalių – Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir kitų.

Patirtis užsienyje pravertė Lietuvoje

Bene labiausiai žiūrovų laukiamos kovos vyko sekmadienio popietę – tai galingiausių motociklų MX1, MX2 bei 125 klasių važiavimai. Juose vyksta itin konkurencingos kovos, o varžybos pritraukia stipriausius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sportininkus.
Greičiausių sportininkų klasėje MX1 pirmąją vietą užėmė estas Jan Jakobson – jis užtikrintai nugalėjo abiejuose važiavimuose. Antras liko pastarųjų dviejų metų Lietuvos čempionas Domantas Jazdauskas, trečias – Davis Livs iš Latvijos.
MX2 klasėje savo pranašumą įrodė ne tik Lietuvos, bet ir Vokietijos čempionate dalyvaujantis Dovydas Karka, užtikrintai laimėjęs abu važiavimus – tą jis padarė jau antrame etape iš eilės. Antras liko latvis Niks Niklavs Suna, trečias – Erlandas Mackonis.
125 klasėje greičiausias buvo Arnas Vedluga, antras – svečias iš Latvijos Kristers Krists Suna, trečias – baltarusis Oleg Sergienko.

Daug intrigos tarp jauniausiųjų

Pačių jauniausių motociklininkų klasėje iki 50 kub. cm dvi iš trijų vietų ant podiumo užėmė svečiai iš Latvijos: pirmas buvo Denijs Bogdanovs, trečias – Arturs Vinters. Ant vidurinio podiumo laiptelio įsiterpė vienintelis lietuvis Rojus Zaborskis.
Klasėje iki 65 kub. cm ant podiumo plevėsavo trijų šalių vėliavos: nugalėjo lietuvis Marius Adomaitis, antras liko Ricards Alens Galcins iš Latvijos, trečias – Evgenijus Mironovas iš Baltarusijos. Lietuvos sportininkai užtikrintai nugalėjo abiejuose važiavimuose ir jau antrame etape iš eilės nepaliko vilčių savo varžovams.
Tarp motociklų iki 85 kub. cm pirmasis buvo Ugnius Liulys, o antrą bei trečią užėmė latviai Martins Platkevics ir Kristers Janbergs.

Su keturračiu – per plauką nuo podiumo

Keturračių motociklų įskaitoje visus aplenkė svečias iš Latvijos Valerijs Kuzmins, nugalėjęs abiejuose važiavimuose. Antras liko Renatas Jegorovas, trečias – Domantas Vaznys. Per plauką nuo podiumo liko Austėja Tamuliūnaitė, surinkusi tiek pat taškų kiek ir D. Vaznys, tačiau bendroje etapo įskaitoje ji liko ketvirta dėl užimtos žemesnės pozicijos antrame važiavime.
Motociklų su priekabomis įskaitoje savo pranašumą abiejuose važiavimuose įrodė šeimyninis Manto ir Ryčio Kišūnų ekipažas. Antroje vietoje liko Modris Stelle ir Martins Zemeskalns, treti – Irmantas Šeputis ir Remigijus Namikis.
Komandinėje įskaitoje geriausiai pasirodė „UtenaRacingSchool.lt” atstovai, surinkę 644 taškus. „Achilo motoklubo” nariai surinko 530, Panevėžio MSK „Sema” – 430.
Varžybos Mickūnų trasoje Anykščių rajone buvo antrasis Lietuvos motociklų kroso čempionato etapas. Trečiasis vyks liepos 20–21 dienomis Rokiškio rajone, „Moto Roki” trasoje.

Lietuvos motociklų sporto federacijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas