Sekmadienį Vyžuonėlių dvaras skambės nuo muzikos ir meno mėgėjų klegesio

Šį sekmadienį, liepos 17 dieną, 14 val. Vyžuonėlių dvare meno ir muzikos gerbėjus dailininkai iš Lietuvos, Latvijos, Vokietijos ir Gruzijos pakvies į trečiojo tarptautinio M. Veriovkinos vardo simpoziumo pirmos dalies uždarymo parodą ir koncertą.

Dešimt dienų kartu gyvenę ir dirbę menininkai pristatys savo sukurtus darbus, kurie bus eksponuojami senuosiuose dvaro pastatuose. Uždarymo svečiai galės susipažinti ne tik su plenero dalyvių darbais, bet ir su M. Veriovkinos kūryba, jos darbų faksimilės bus eksponuojamos pagrindiniame dvaro pastate.
Plenere dalyvavo Loreta Zdanavičienė, Ričardas Zdanavičius, Arvydas Šaltenis, Sigita Maslauskaitė, Romualdas Balinskas, Saulius Dastikas, Andrius Surgailis, Lilija Puipienė, Edita Rakauskaitė, Virgis Ruseckas, Rita Škarnulienė, Irina Osleja (Latvija), Marianne Gielen (Vokietija), Beka Bolkvadze (Gruzija).
Organizatoriai visuomenei dar kartą primins istoriškai ir kultūriškai svarbų, turintį tarptautinę reikšmę regiono objektą, kuris galėtų tapti patraukliu kultūros ir turizmo traukos objektu. Šiais metais organizatoriai atiduoda duoklę buvusiems miestelio gyventojams, kuriuos tapė dailininkė Mariana Veriovkina, ir į kultūrinę programą įtraukė žydišką akcentą. Renginio muzikinėje programoje skambės tradicinė žydiška muzika, kurią atliks „Rakija Klezmer Orkestar”.
Liepos 25–rugpjūčio 29 dienomis plenero darbų paroda bus eksponuojama Utenos kraštotyros muziejuje, o antros simpoziumo dalies renginiai spalio mėnesį persikels į Vilnių. Iš plenero metu sukurtų kūrinių bus formuojama Marianos Veriovkinos draugijos kolekcija.

Parengta pagal organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas