Mūsų kraštiečiui S. Šalteniui – Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija

Ketvirtadienį Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda įteikė 2019 metų Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas. Ceremonijos metu garbingai apdovanotas ir mūsų kraštietis rašytojas Saulius Šaltenis už daugialypę literatūrinę kūrybą ir išskirtinį stilių.

„Atsiprašome dėl apmaudžios administracinės klaidos, dėl kurios Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatė aktorė Viktorija Kuodytė nepateko į premijų įteikimo ceremoniją Prezidentūroje. Atsiprašome laureatės, jos artimųjų ir tikimės, kad artimiausiu metu paskirta Nacionalinė premija bus įteikta taip, kaip pridera”, – apgailestavo kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

2019 metų Nacionalinės  kultūros ir meno premijos paskirtos kino režisieriui Algimantui Puipai už kino vaizdų poetinę realybę, rašytojui Sauliui Šalteniui už daugialypę literatūrinę kūrybą ir išskirtinį stilių, kompozitorei Zitai Bružaitei už muzikos universalumą ir emocinį atvirumą, operos solistei Asmik Grigorian už vokalinį meistriškumą ir įspūdingą artistinę įtaigą, aktorei Viktorijai Kuodytei už asmenybės žymę šiuolaikiniame teatre, menininkėms Rugilei Barzdžiukaitei, Vaivai Grainytei ir Linai Lapelytei už įkvepiantį bendradarbiavimą, kuriant aukščiausio lygio kritinį meną.
Lietuvos nacionalinėmis kultūros ir meno premijomis įvertinami reikšmingiausi kultūros ir meno kūriniai, Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų sukurti per pastaruosius septynerius metus, taip pat kūriniai, sukurti per visą gyvenimą.
Kasmet skiriamos premijos yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio. Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga.

Kultūros ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas