Uteniškius vėl kviečia „Sidabrinės gervės naktys“

Šiemet jau aštuntus metus kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys” tradiciškai keliaus po Lietuvos miestus ir džiugins kino mylėtojus. Birželio mėnesį prasidėjusiame ir iki pat rugsėjo mėnesio pradžios vyksiančiame kino festivalyje šiemet bus galima išvysti net 10 kino apdovanojimus „Sidabrinė gervė” laimėjusių ar jiems nominuotų filmų. Lietuviško kino gerbėjai rugpjūčio 3 dieną 21.30 val. kviečiami susirinkti Utenoje, prie kultūros centro.

Šiais metais kartu su kino festivaliu „Sidabrinės gervės naktys” išskirtinai keliauja tik naujausi filmai. Tarp jų – ir šiemet nacionalinio kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė” geriausiais pripažinti režisierės Kamilės Milašiūtės trumpametražis vaidybinis kino filmas „Motinos diena”, režisieriaus Gedimino Šiaulio animacinis kino filmas „Kaukai” ir kt.
Festivalio organizatoriai uteniškius lietuviško kino mylėtojus kviečia į keturių filmų kino seansą. Festivalio lankytojams bus parodyti du animaciniai filmai – režisieriaus Igno Meilūno „Pono Nakties laisvadienis” ir režisieriaus Nathan Jurevičiaus „Virsmas”. Jau apdovanojimą pelniusi režisierė Dovilė Šarutytė pristato dar vieną trumpametražį vaidybinį filmą „8 minutės”, vakarą užbaigs režisieriaus Justino Krisiūno ilgametražis filmas „Emigrantai”.
Su po atviru dangumi vyksiančio festivalio lankytojais beveik visuose miestuose sveikinsis talentinga teatro, kino ir televizijos aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė. Jau ne pirmus metus kartu su festivaliu keliaujanti aktorė džiaugiasi, kad būtent jai patikėta ši misija.
„Tai jau ne pirmi metai, kai su šiuo festivaliu keliauju po Lietuvos miestus ir miestelius, todėl man labai smagu, kad aš galiu tapti šios gražios misijos dalimi. Kiekvienais metais su malonumu laukiu šio festivalio. Kadangi jis vyksta vasarą, mes keliaujame su visa šeima. Tai labai gražus renginys – pamatai filmus, susitinki su įvairiais žmonėmis, o jei dar oras geras, tai būni gamtoje ir mėgaujiesi reginiu”, – džiaugėsi aktorė.
Kino festivalio vedėja S. Daukšaitė-Petrulėnė sako, kad kiekviename mieste ar miestelyje žiūrovai „Sidabrinės gervės naktys” komandą pasitinka su dideliu džiaugsmu. „Yra tam tikri miestai, kur mes jau žinome, kad mus labai myli ir ten visuomet laukia gražus sutikimas. Tačiau, kur beapsilankytume, žmonės žino, ko jie ateina, todėl visi būna nusiteikę žiūrėti lietuviškus filmus ir mus priima pozityviai, nuoširdžiai. Tai – labai smagus darbas”, – sakė ji.
Per septynerius metus festivalis „Sidabrinės gervės naktys” aplankė 53 savivaldybes ir su lietuvišku kinu supažindino daugiau nei 130 tūkst. žiūrovų. Per tą laiką parodyta daugiau nei 100 geriausių Lietuvos kino kūrėjų darbų.

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas