Uteniškiai švarino parduotuvių lentynas tol, kol jų nesučiupo pareigūnai

Šią savaitę Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnai „primynė uodegą“ asmenims, kurie ne tik Jurbarke, bet ir kituose Lietuvos miestuose įsigudrino vogti alkoholį iš viršutinių parduotuvių lentynų. Įtariamieji – du Utenos gyventojai (gim. 1982 m. ir gim. 1988 m.) ir juos vežiojęs asmuo (gim. 1979 m.), kurio deklaruota gyvenamoji vieta – Garliava. Jie uždaryti į Marijampolės AVPK areštinę.

Praėjusią savaitę Jurbarko prekybos centras po inventorizacijos pasigedo brangių alkoholinių gėrimų už 437 eurus, o peržiūrėję vaizdo kamerų įrašus, nustatė, kad gegužės 5-ą juos pasisavino du asmenys. Gegužės 25-ą vėl įvykdyta analogiška vagystė – apsaugos darbuotojai, stebėdami vaizdo kameras, pamatė, kad vėl du vyrai (vienas net su tos pačios išskirtinės spalvos (oranžinėmis) kelnėmis), ima alkoholio butelius iš viršutinių lentynų, dedasi į kuprinę ir išeina ne pro kasas, bet pro daržovių skyrių. Bandydami sulaikyti juos, apsaugos darbuotojai blokavo išėjimo iš parduotuvės duris, bet tuo momentu tarp jų įstrigo parduotuvės klientė, o tuo pasinaudodami abu asmenys sulaikė užsidarančias duris iš pabėgo. Nors apsaugos darbuotojai bandė juos sulaikyti, vyrai tik paspartino žingsnį ir pradingo Kauno gatvėje esančioje aikštelėje. Iš karto apie įvykį informuoti Jurbarko policijos pareigūnai reagavo žaibiškai: peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kameras nustatyta, kad automobilis, kuris su vairuotoju jų jau galimai laukė, nuvažiavo Smalininkų link. Iš karto apie tai informuoti ir gretimų rajonų policijos pareigūnai. Automobilį, kuriuo galimai pasišalino asmenys, pareigūnai „pasitiko” centre, Gedimino gatvėje. Pas įtariamuosius rasti ir septyni buteliai alkoholinių gėrimų, kurių vertė – 204,68 eurų.

Vyrai sulaikyti 48 valandoms. Vyksta intensyvūs ikiteisminio tyrimo veiksmai ir sprendžiama dėl kardomosios priemonėms priėmimo. Už tokius nusikaltimus gresia bauda, areštas, laisvės apribojimas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Marijampolės AVPK inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas