Utenoje – protu sunkiai suvokiamas girtumo rekordas

Ketvirtadienio vakarą Utenoje buvo sulaikytas kone mirtinai apsvaigęs vairuotojas: jis įpūtė beveik šešias promiles. Tai šokiravo net visko mačiusius policijos pareigūnus.

Kaip informavo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Violeta Ginaitienė, ketvirtadienio vakarą policijos pareigūnai Vaižganto gatvėje sustabdė lengvąjį automobilį „Audi A4″. Prie vairo sėdėjęs 1979 metais gimęs uteniškis buvo visiškai girtas – alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 5,97 promilės girtumas. Uteniškis buvo sulaikytas ir uždarytas į Utenos AVPK areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Policijos pareigūnų teigimu, visiškai girto vairuotojo sprendimas sėsti prie vairo galėjo baigtis tragiškai. Utenos AVPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas kalbėdamas apie šį įvykį teigė, kad neprisimena, jog kada nors mūsų rajone būtų užfiksuotas panašus girtumo rekordas. Šis atvejis sukrėtė pareigūnų bendruomenę.
Medikų teigimu, mirtina alkoholio dozė žmogui prasideda nuo keturių promilių, tačiau girtumo rekordai šalyje siekia ir iki dešimties promilių.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas