Šalia Sartų ežero išlietas ledas jau laukia sportininkų ir žiūrovų

Ristūnų tradicinių lenktynių „Sartai 2017″ organizacinio komiteto nariai apsilankė Dusetose ir šalia jų esančiame hipodrome, kur jau šį šeštadienį, vasario 4-ą, vyks žirgų lenktynės ir nacionalinio kultūrinio paveldo mugė.

Žiemos šventės šeimininkai patikino varžybų organizacinio komiteto narius, jog didžiajai žiemos šventei jau pasirengta, tad nors ir šiandien jie galį priimti laukiamas kelias dešimtis tūkstančių žiūrovų, lenktynėse dalyvausiančius sportininkus, nacionalinio kultūrinio paveldo puoselėtojus ir visą pulką muzikantų, kurie šeštadienį linksmins susirinkusius.
Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas ir Dusetų seniūnas Saulius Kėblys teigė, jog lenktynių šeimininkams – tai didžiausia metų šventė, garsinanti ne tik jų rajoną ar Dusetas, bet ir visą Lietuvą.
Todėl šeimininkų garbės reikalas kiekvieną atvykusį pasitikti kaip laukiamiausią svečią ir sudaryti visas sąlygas, kad jis liktų patenkintas ir sugrįžtų čia kitais metais.
„Žirgų lenktynės Dusetose – tai ne tik didžiulė šventė žirgų augintojams ar šios sporto šakos gerbėjams. Tai kartu ir tradicinis, lauktas giminių, draugų ir pažįstamų susibūrimas”, – sakė S. Kėblys, pakvietęs Dusetų nepalikti net tada, kai nugalėtojams ir prizininkams bus išdalyti visi apdovanojimai.
Seniūnas po varžybų atvykusius kviečia į tradicine vakarinio susibūrimo vieta tapusį Kultūros centrą-Dusetų dailės galeriją, kuri per trumpą laiką tapo kultūrinės traukos centru bei tikru mažo miestelio pasididžiavimu.
Čia įvyks ne tik šventę vainikuosiantis, aukštaičių nekantriai laukiamas Irūnos Puzaraitės ir Mariaus Jampolskio koncertas, bet ir bus atidaryta tradicinė, tarptautinė meninės fotografijos teminė paroda „Žirgas fotografijoje”.
Aplankę būsimąją šeštadienio batalijų areną ir jos prieigas lenktynių „Sartai 2017″ organizacinio komiteto nariai bene labiausiai džiaugėsi, jog Dusetų žirgyno hipodrome pavyko išlieti visus reikalavimus atitinkantį ledą.
„Jei dar paspaus šaltukas ir iškris kelios snaigės, tikimės, jog ledas bus labai greitas ir galbūt padovanos naują šių lenktynių rekordą”, – prognozavo „Lietuvos žirgyno” direktorė Palmyra Vinkšnaitė, kurią nudžiugino kelios paskutinės naktys, kai Dusetų apylinkėse tvyrojo šaltukas, leidęs išlieti dar keliasdešimt kubinių metrų Sartų ežero vandens ir dar keliais centimetrais padidinti hipodromo ledo storį.
Lygų kaip stiklas hipodromo ledą pirmieji išbandė ne eiklieji žirgai, o lenktynių „Sartai 2017″ oficialus automobilis „Nissan Navara”, tapsiantis visų pirma teisėjų, varžybų organizatorių ir kitų specialiųjų tarnybų pagalbininku.
Iš arčiau su juo susipažinti ir net išbandyti kantrųjį pagalbininką jų kasdieniniuose darbuose galės ūkininkai, smulkieji amatininkai, medžiotojai ar žvejai, kuriems ši padidinto pravažumo transporto priemonė – įkandamas svajonių automobilis. Praėjusių metų gegužę vykusiame konkurso „Lietuvos komercinis automobilis” finale „Navara” pelnė net dvi nominacijas – buvo pripažintas geriausiuoju pikapu, o parodų, kuriose jis buvo eksponuojamas, lankytojų sprendimu „Nissan Navara” atiteko publikos simpatijų prizas.

„Visus Bonus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas