Ignalinietė atšventė šimtmetį

Balandžio 1 dieną pasveikinta šimtojo jubiliejaus sulaukusi Ignalinos rajono Didžiasalio kaimo gyventoja Stasė Baužienė. Ją pasveikino šio rajono vadovai, artimieji, palinkėję sveikatos, stiprybės ir Dievo palaimos.

 

Šiuo metu Stasė Baužienė gyvena viena, ja rūpinasi vyro giminaitė Zita Papšienė. Puikią atmintį turinti senolė sveikintojams pasakojo apie savo gyvenimą, prisiminė jaunystę, guviai atsakinėjo į klausimus.
Stasė Baužienė 1915 m. gimė Rygoje, kur tuo metu uždarbiavo jos tėveliai. Vaikystė ir jaunystė prabėgo Ignalinos rajono Spijotiškės kaime. Būdama vienerių neteko tėvelio, vėliau motina antrą kartą ištekėjo. „Mokėjau megzti, austi, verpti, buvau gera šokėja. Ir šokti mane vesdavo patys geriausi šokėjai”, – šypsojosi šimtametė. Ji ištekėjo būdama 24-erių. Su vyru Boleslovu susipažino irgi šokdama. Vėliau gyventi kartu persikėlė į Dysnos kaimą. Vaikų taip ir nesusilaukė. „Kai ištekėjau, linksmai gyvenau, o paskui jau nebuvo linksmumo. Vyras man nebuvo labai geras…”, – ne pačiais šviesiausiais prisiminimais dalijosi senolė ir daugiau nieko apie šeimyninį gyvenimą nepasakė. Moteriai teko daug vargo patirti. Po karo sudegė namai, reikėjo juos atstatyti, viską pradėti iš naujo. Vėliau ilgus metus sunkiai dirbo kolūkyje. Po vyro mirties, jau būdama garbaus amžiaus, negalėjo viena gyventi, todėl Didžiasalyje nusipirko butą. Būdama stipresnė nueidavo pasimelsti į koplyčią, pati apsipirkdavo, aplankydavo vyro giminaičius. Vėliau ėmė silpnėti  regėjimas, prieš keletą metų visai apako. Nors akeles nemato, ji labai silpnai girdi, tačiau senolė nė karto ligoninėje nėra gulėjusi.
Dabar vienintelis moters džiaugsmas – ją globojantys ir aplankantys žmonės. „Tarp gerų žmonių pakliuvau, visiems labai dėkinga, kad mane prižiūri, o savo giminaičių nebeturiu…”, – pasiguodė Stasė Baužienė.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas