Brandus tautinių šokių kolektyvo jubiliejus

Kovo 31 dieną Visagino kultūros centro „Draugystės“ salė nusidažė margaspalvių tautinių drabužių raštais – čia įvyko Visagino kultūros centro tautinių šokių kolektyvo „Rodničiok“ 30-ties metų jubiliejaus šventė. Pasveikinti kolektyvo vadovės ir jo narių, kurie yra neatsiejama Visagino kultūros dalis, šios gražios sukakties proga ir pasimėgauti smagiais tautiniais šokiais susirinko pilna salė svečių ir ilgamečių kolektyvo gerbėjų.

Nors minima pakankamai solidi sukaktis, „Rodničiok“ visiems asocijuojasi su jaunatvišku žavesiu, entuziazmu ir energija. Jau 30 metų gyvuoja šis kolektyvas mylintiems šokį vaikams ir suaugusiems. Jau 30 metų jis saugo ir puoselėja išskirtines tradicijas – įvairių tautų liaudies šokius, ir tai beveik vien ansamblio įkūrėjos, charizmatiškos profesionalės ir nepakeičiamos meno vadovės, kolektyvo „Mamos“ – Galinos Chutorskich nuopelnas. 1988 m. įkurtas kolektyvas koncertavo daugelyje Lietuvos miestų, dalyvavo įvairiuose festivaliuose, konkursuose, tapo ne vieno jų laureatu. „Rodničiok” nuolat dalyvauja miesto, Lietuvos bei užsienio kultūriniuose renginiuose. Jis visada stebina savo gebėjimu meistriškai paruošti kaskart vis kitokią programą, įsijausti į bet kokį stilių ir atmosferą. Įsivaizduokite, kiek šokėjų per šiuos 30 metų išugdyta, kiek renginių papuošta, konkursų laimėta..!

Jubiliejinėje šventės scenoje sukosi jauni ir žavūs „Rodničiok“ šokėjai, kuriuos sujungė meilė ir aistra tautiniams šokiams. Scenoje trankūs šokiai keitė vienas kitą, kiekvieną jų palydėjo gausūs žiūrovų aplodismentai ir šūkiai „Bravo!“. Kiekvieną šių pasirodymų sekundę lydėjo šypsenos, o atmosfera, kurią sukūrė šokėjai, leido susirinkusiems žiūrovams pažvelgti į tautinio šokio meno grožį.

Buvusios kolektyvo šokėjos po kelerių metų pertraukos vėl susibūrė ir kartu atliko aistringą šokį „Čigoniukė“, kuriuo pradžiugino ne tik kolektyvo vadovę, bet ir visus susirinkusiuosius. Pagrindinis koncerto akcentas – tradicinis finalinis kolektyvo šokis „Mugė“ – į sceną sukvietė daugybę tautiniais drabužiais, spindinčiais veidais bei širdimis pasipuošusių „Rodničiok“ šokėjų.

Kūrybinės veiklos sukakties proga šio nuostabaus kolektyvo šokėjus ir jų vadovę Galiną Chutorskich pasveikino Visagino savivaldybės vadovai – savivaldybės merė Dalia Štraupaitė, mero pavaduotoja Zinaida Tresnickaja, administracijos direktorius Sergejus Mickevičius ir direktoriaus pavaduotoja Aušra Andrijauskienė. „Esate unikalus kolektyvas, kuriame meile ir pagarba folklorui dalijasi ir maži, ir dideli. Savo veikla nuolat rodote, kad įvairių tautų liaudies kultūrinės tradicijos gražiai dera ir prie šių laikų žmonių gyvenimo. Dėkoju Jums, kad su pagarba ir pasididžiavimu puoselėjate unikalias įvairių tautų liaudies tradicijas ir perduodate jas jaunajai kartai. Linkiu, kad Jūsų veikloje netrūktų džiaugsmo, entuziazmo ir optimizmo”, – kolektyvo vadovei Galinai Chutorskich ir jo nariams palinkėjo merė Dalia Štraupaitė bei įteikė atminimo dovanas ir savivaldybės mero padėką už ilgametį vadovavimą kolektyvui, tautinių šokių meno puoselėjimą, savivaldybės kultūros turtinimą ir Visagino bei Lietuvos vardo garsinimą. Visagino kultūros centro direktorė Danutė Morkūnienė taipogi pasveikino „Rodničiok” vadovę, jo šokėjus, kostiumų dailininkę Liudmilą Ševeliovą ir akompaniatorę Svetlaną Basistają bei įteikė visiems simbolines dovanėles ir padėkas.

Pasibaigus programai, nusidriekė didžiausia eilė sveikintojų – visi norėjo padėkoti kolektyvui už puikius šokius, pagarbą scenai. Šventės pabaigoje dėkingi šokėjų tėvai pasveikino „Rodničiok” vadovę, tarė „Ačiū” kostiumų dailininkei Liudmilai Ševeliovai ir akompaniatorei Svetlanai Basistajai už profesionalumą ir ilgametį aktyvų dalyvavimą kolektyvo veikloje. Visi svečiai, prisijungę prie sveikinimų, palinkėjo kolektyvui jaunatviškos energijos ir šokti dar ne vienerius metus.

Šis kolektyvas ir jo veikla tarsi simbolizuoja mūsų Visaginą – įvairiaspalvį, daugiatautį ir unikalų.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas