Tauragnuose paminėtos dvi svarbios datos

Utenos kultūros centro Tauragnų skyriuje Kovo 11-ąją minėtos dvi ne tik tauragniškiams svarbios datos – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena ir kraštietės dr. Eugenijos Šimkūnaitės 96-osios gimimo metinės.

Jau tapo gražia tradicija pilnutėlėje Tauragnų skyriaus salėje minėti dr. E. Šimkūnaitės gimimo metines.
Šventė, prasidėjusi tautiška giesme, baigėsi irgi dainomis bei garbių žmonių pagerbimais. Susirinkusius tauragniškius ir svečius iš Vilniaus sveikino Tauragnų seniūnijos seniūnas Alvydas Danauskas, E. Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo prezidentas, žymus šalies ekologas Romas Pakalnis, apie dr. E. Šimkūnaitę gražius žodžius išsakė renginio vedėja muziejininkė Gražina Grašienė, savo prisiminimais apie Tauragnų krašto šviesuolę dalijosi kompozitorius ir dirigentas Lionginas Abarius.
Be R. Pakalnio į šventę atvyko E. Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo pirmininkė Birutė Karnickienė su Juozu Karnicku, etnologė Gražina Kadžytė, botanikė, gamtos mokslų daktarė Živilė Lazdauskaitė. Renginyje dalyvavo ir Utenos kraštotyros muziejaus direktorė Lilija Jovarienė.
Susirinkusius stebino jaunieji Tauragnų aktoriai, kurių lūpose ir išradinguose pristatymuose skambėjo dr. E. Šimkūnaitės horoskopai pagal žvėrelius.
Susirinkusiems koncertą dovanojo mišrus Utenos kraštiečių choras „Indraja”, vadovaujamas Dainos Lazauskienės, atlikęs tiek harmonizuotas, tiek kitas dainas, kurias parašė maestro L. Abarius. Viena iš paskutinių jo skambėjusių dainų, neseniai parašyta Boleslovo Kairionio eilėms – „Utena kaip daina”.
Šventės pabaigoje buvo pagerbtas ir prieš dieną šalies nacionalinę meno ir kultūros premiją gavęs maestro L. Abarius.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas