Tauragnuose paminėti Etnografinių regionų metai

Rugsėjo 18 dieną Tauragnuose vyko renginys, skirtas etnografinių regionų metams paminėti. Į koncertą susirinkę tauragniškiai klausėsi Ignalinos krašto folkloro ansamblio „Čiulbutė” atliekamų dainų, turėjo galimybę dalyvauti viktorinoje apie etnografinius regionus.

Koncertas pradėtas Justino Marcinkevičiaus eilėmis ir renginio šeimininkių, Utenos kultūros centro Tauragnų skyriaus moterų ansamblio, atliekama aukštaitiška daina. Netrukus renginio žiūrovai ir svečiai buvo pakviesti pasitikrinti savo žinias ir atsakyti į viktorinoje pateiktus klausimus. Iš penkių turų pagal regioninį pasiskirstymą buvo pateikta po dešimt klausimų. Patys sumaniausi ir greičiausiai atsakę į viktorinos klausimus buvo apdovanoti.
Po įdomios viktorinos žiūrovai susėdo pasiklausyti ansamblio „Čiulbutė” (vadovė Sigutė Mudinienė) atliekamų autentiškų Ignalinos krašto dainų, sutartinių, tarmiškų istorijų. Koncerto dalyviai turėjo progą išgirsti visų Lietuvos etnografinių regionų dainų, pasigrožėti lietuvių liaudies šokiais. Žiūrovai ansambliui negailėjo gerų žodžių ir aplodismentų.
Pasibaigus koncertui renginio vedėja pakvietė visus prie stalo pasivaišinti geriausių Tauragnų miestelio šeimininkių pagamintais gardėsiais. Renginio dalyviai galėjo paskanauti suvalkietiško ruginių miltų meduolio, dzūkiškų pyragėlių su grybais, žemaitiško kastinio, „sandkucheno” (smėlio pyrago), kuris yra Klaipėdos krašto (Mažosios Lietuvos) pasididžiavimas. Mat renginio organizatoriai iš anksto kvietė į koncertą ateiti ne tik su gera nuotaika, bet ir patiems aukštaitiškų skanėstų atsinešti.
„Mes dar dainuosim!” – tokiais žodžiais koncertą užbaigusi renginio vedėja visus svečius kvietė nepamiršti mūsų tarmės, mūsų lietuviškų šaknų ir ragino aktyviai dalyvauti ir kituose Tauragnuose vyksiančiuose renginiuose.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas