Ūkininkai sulauks ketvirtadaliu mažiau patikrų

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA), bendradarbiaudama su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), šiais metais planuoja 25 proc. punktais sumažinti patikrų, susijusių su ūkinių gyvūnų laikymui keliamų reikalavimų kontrole.

Ūkininkai, siekiantys tiesioginių išmokų bei paramos pagal su plotu susijusias Kaimo plėtros programos priemones, privalo laikytis kompleksinės paramos reikalavimų. Kaip pareiškėjai jų laikosi, kontroliuoja NMA ir VMVT.

Siekdama sumažinti kontroliuojančių institucijų apsilankymų skaičių ūkiuose NMA, bendradarbiaudama su VMVT, optimizavo atrankos ūkių patikroms mechanizmą. Tai padarius, ženkliai – net 2,5 tūkst. (25 proc.) – sumažės atliekamų patikrų tikrųjų ūkininkų ūkiuose, o institucijos daugiau dėmesio galės skirti rizikingiems pareiškėjams.

Artimiausias patikrų ciklas – kovo mėnesį. Jam prasidėjus, NMA specialistai planuoja vykti į ūkius patikrinti, kaip pareiškėjai laikosi vieno iš kompleksinės paramos reikalavimų – draudimo mėšlą ir (ar) srutas skleisti nuo lapkričio 15 d. iki balandžio 1 d., išskyrus atvejus, kai Lietuvos Respublikos aplinkos ministro ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro atskiru įsakymu yra nustatyta kitaip (2017 m. draudžiamojo laikotarpio pradžia – gruodžio 1 d.). Draudžiamuoju laikotarpiu laukuose negali būti randama neįterpto mėšlo.

NMA inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas