Vaikus pakvietė sveikai maitintis, sportuoti ir pramogauti

Įpusėjus vasarai Biliakiemyje duris atvėrė Vaikų dienos stovykla, kurioje iki penktadienio žinių apie sveiką mitybą semsis ir puikiai laiką leis 30 Utenos seniūnijoje gyvenančių šeimų vaikų. Antradienį kartu su savo tėveliais atvykę įvairaus amžiaus vaikai turėjo puikią progą užmegzti pažintis vieni su kitais, o organizatoriai pasidžiaugė, kad vaikai mažiau laiko leis sėdėdami prie kompiuterio, sveikai maitinsis, sportuos ar jodinės su žirgais.

Nors antradienio rytas nežadėjo gero oro, susirinkusiųjų nuotaikos buvo išties puikios. Vaikai nedrąsiai būriavosi kieme prie Biliakiemio pastato, kuriame įsikūrę bendruomenės namai ir laisvalaikio centras. Stovyklautojas Jonas Ilčiukas kartu su jį lydėjusia mama atvyko iš netoli esančio Pakalniškių kaimo. Berniukas nešėsi ir armoniką: jos muzika žada užpildyti stovyklos gyvenimą. „Gyvename kaime, tad veikti tikrai yra ką. Tačiau ši stovykla – tikra pramoga sūnui”, – pasidžiaugė mama.

Pirmą kartą organizuojama Vaikų dienos stovykla orientuota į tas šeimas, kurios ne visuomet savo atžalas gali išleisti pasidžiaugti brangiai kainuojančiais vasaros teikiamais malonumais. „Šioje stovykloje ilsėsis įvairaus socialinio sluoksnio vaikai. Iš pradžių planavome, kad stovyklaus 10 vaikų, tačiau šiandien jų turime jau 30. Didelės reklamos nebuvo, bet vieni per kitus susižinojo, tad ir norinčiųjų skaičius išaugo”, – kalbėjo Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas, pabrėždamas, kad ši stovykla daugiausia orientuota į sveiką maitinimąsi. Vadinasi, vaikai ne tik galės sveikai maitintis, bet ir patys to mokysis kartu su keliais jiems talkinsiančiais savanoriais.
Stovyklos organizatoriai – Utenos seniūnijos darbuotojai, Biliakiemio bendruomenė ir VšĮ Santarvės namai – iš anksto numatė turiningą veiklą, derino visas reikiamas detales tam, kad keturias dienas stovyklausiantiems vaikams būtų įdomu ir naudinga. Tad jau pirmą dieną po stovyklos atidarymo vaikai paniro į užsiėmimus: mokėsi rankdarbių gamybos meno, maisto ruošimo ar popietę skyrė aktyviam poilsiui. Trečiadienis bus dar smagesnis: jų laukia išvyka į Joneliškio žirgyną, pasijodinėjimas su žirgais ir turininga veikla Joneliškyje su skautiškos duonelės kepimu.
Pasak seniūno, šiandien mažiesiems seniūnijos gyventojams kol kas nėra galimybių pasiūlyti stacionarią stovyklą, tačiau ateityje galbūt bus išplėsta bazė, kurioje stovyklautojai laiką galės leisti visą parą.
Vasaros stovyklos duris atvėrusiems vaikams pačių geriausių įspūdžių linkėjo Utenos seniūnijos socialinė darbuotoja Rima Petrošienė, stovyklos globėja Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius skyriaus vedėja Inga Šakalienė, Biliakiemio bendruomenės nariai, „Santarvės namų” atstovai.

Deimantės Kazokaitės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas