Šią vasarą – dar daugiau nemokamų užsiėmimų mokiniams

Daugiau kaip 200 įvairių įstaigų – mokyklų, profesinio rengimo centrų, bibliotekų – įsijungė į akciją „Atverk duris vasarai” ir per mokinių atostogas siūlys įdomius nemokamus užsiėmimus vaikams. Kadangi įstaigos ir organizacijos vis dar aktyviai registruojasi, tad registraciją šiemet nutarta pratęsti visą birželį.

Šiemet įstaigos ir organizacijos paruošė daugybę įvairiausių užsiėmimų, tinkančių skirtingo amžiaus ir nevienodų poreikių vaikams. Pvz., Jeruzalės darbo rinkos mokymo centras kvies į mobilią laboratoriją – infomobilį, kuriame bus rengiami interaktyvūs užsiėmimai inžinerinių mokslų temomis, profesinio orientavimo programa. Vilniuje, Lietuvos aklųjų bibliotekoje, kūrybinėse dirbtuvėse, vaikai kurs atvirukus nematančiam draugui, vyks edukacinis užsiėmimas, supažindinantis su Brailio raštu. Kam patinka ekstremalesni potyriai, laukia Stetiškių aerodromas Panevėžyje. Molėtų pradinukams, mylintiems gyvūnėlius, šio miesto švietimo centre veiks programa, mokanti saugiai susidraugauti su šunimis. Užsiėmimuose taip pat dalyvaus specialius egzaminus išlaikęs šuo. Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra organizuos dvi paskaitas ir ekskursijas apie senąjį Vilnių ir jo legendas. Alytiškiai mokiniai Alytaus profesinio rengimo centre specialiai jiems įkurtoje virėjų laboratorijoje mokysis gaminti sveikuoliškus kokteilius, kepti meduolius ir kt. Alytaus apskrities moterų futbolo klubas savo aikštyne taip pat lauks mėgstančių šią sporto šaką vaikų. Vilniaus policijos klubas vaikams ir jaunimui parengė keramikos dirbtuves. Viešoji įstaiga Panevėžyje conmusica.lt nemokamai mokys groti saksofonu, gitara ir kitais instrumentais. Atviras jaunimo centras Vilniuje siūlys įvairius stalo žaidimus, pokalbius prie arbatos. Utenos rajono Sudeikių daugiafunkcis centras į vasaros stovyklą priims ne tik vietinius, bet ir vaikus, atvykusius pas giminaičius pailsėti. Į dienos stovyklas Sudeikiuose jau yra užsiregistravę daugiau nei 70 vaikų.
Daugiausia atvirų edukacinių erdvių veiks Šiaulių rajono, Alytaus ir Kauno miestų, Kėdainių rajono, Panevėžio rajono, Vilniaus miesto, Mažeikių, Jurbarko, Šakių rajonų savivaldybėse.
Akcija „Atverk duris vasarai” organizuojama antrus metus. Pernai akcijoje dalyvavo daugiau kaip 160 įstaigų, ypač aktyviai įsitraukė profesinio mokymo centrai.
Aktyviausi ir kūrybingiausi užsiėmimų organizatoriai šiemet bus apdovanoti puikiu prizu –  kelione į Estiją.

Švietimo ir mokslo ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas