Margame vabalų festivalyje – vasariškos nuotaikos

Paskutiniąją gegužės dieną ne tik trankiai, bet ir su nedideliu jauduliu Utenos vaikų lopšelio–darželio „Želmenėlis” vaikai atsisveikino su pavasariu ir pasitiko ateinančią vasarą. Tiesa, ne visi šios įstaigos ugdytiniai rugsėjo 1 dieną vėl atvers duris – 39 vaikučiai pradės lankyti mokyklą.

„Želmenėlyje” mokslo metų baigiamasis koncertas „Amarelio pyragas” buvo skirtas ne tik įsimintinai užbaigti šiuos mokslo metus, bet ir išlydėti priešmokyklinukus. Tradiciškai kasmet į tokio pobūdžio renginį susirenka ne tik šios įstaigos bendruomenė, bet ir vaikų tėveliai. Vienus pasirodymus keičia kiti, spalvingai apsirengę mažiausieji demonstruoja, ką išmoko per metus.
Nebuvo išskirtiniai ir šie mokslo metai, kuriuos jau drąsiai galime pavadinti praėjusiais. Džiaugtis vasaros teikiamais malonumais „Želmenėlio” vaikai išeis atsisveikinę su savo auklėtojomis, mokytojais, draugais.
Šiųmetis koncertas susirinkusiuosius subūrė į įstaigos kiemą: kaitri saulė ginė slėptis medžių pavėsyje, tačiau nuotaikos ir gerų emocijų tikrai netrūko. Musė ir žiogas, kuriuos įprasmino meno vadovai Elena Kiškienė ir Valdas Laurinavičius, paskelbė apie renginio pradžią. Spalvingus šokius sutrypė kiekvienos grupės mažieji: vieni pasidabinę žaliais žiogeliais, kiti – raudonomis boružėlėmis, treti kūrybiškai pademonstravo šokantį šimtakojį, vorus, muses ar kitus vabalus…
Kostiumus kūrė ne tik patys vaikai, bet ir į talką atskubėję tėveliai. Jei žiogams pasidabinti užteko žalių kaspinų, boružėlėms teko ilgiau pasukti galvas, kaip atrodyti kuo išradingiau, tad jos pasipuošė vienodais marškinėliais su juodais taškais.
„Svarbiausia, kad po renginio visi buvo laimingi ir patenkinti”, – pasibaigus šventei džiaugėsi Utenos lopšelio–darželio „Želmenėlis” direktorė Sigita Balčiūnienė. – Muzikos vadovai išrinko tai, kas per mokslo metus vaikams buvo įdomu. Renginio metu daugelis tiesiog žaidė, jautėsi laisvi ir nesuvaržyti, o prie jų prisijungė grupių auklėtojos ir tėveliai. Smagu matyti ir tuos, kurie nuo vienerių metų pradėjo lankyti darželį, o šiandien jau dalyvauja kartu su visais. O tam, kas nedrąsus, padėjo mamytės ir tėveliai”.
Šios įstaigos vadovė prisipažino, kad tuomet, kai visa bendruomenė susirenka į tokias šventes, jai visuomet graudu atsisveikinti su į mokyklą išeisiančiais vaikais.
212 vaikų ugdančio lopšelio–darželio „Želmenėlis” teritoriją puošia graži tvora. „Šiuo metu mūsų teritorija yra saugi, o kartu su tėveliais kuriame aplinką. Susibūrė tėveliai statė namukus, vakarais gamino stalus, suolus ar gražino mūsų teritoriją”, – pasidžiaugė ugdymo įstaigos vadovė, pridūrusi, kad neužtenka vien to, kad vaikų lopšelio–darželio teritorijoje stovėtų viena smėlio dėžė ir pavėsinė.
Už tėvelių pastangas kurti gražią aplinką padėkota koncerto „Amarelio pyragas” metu: jiems įteiktos padėkos, o po spalvingos šventės visi turėjo puikią progą susėsti pavėsyje ir paragauti gardžiai kvepiančio pyrago…

Autorės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas