Projektas „Ir knyga mane augina“

Gegužės 7d. Utenos Aukštakalnio pradinėje mokykloje vyko trečių klasių projekto „Ir knyga mane augina” baigimo šventė, kurią organizavo mokytojos J. Mikužienė ir J. Jankauskienė. Projektas vyko du mėnesius, nuo kovo 2d. iki gegužės 7d. Jo tikslas – puoselėti asmenybės vertybių sistemą, skatinti mokinių smalsumą, domėtis įvairiomis knygomis, supažindinti su knygų atsiradimo istorija, susitikti su rašytoju, paskatinti mokinius daugiau skaityti ir kurti knygas…

Projekto metu mokiniai žiūrėjo skaidres apie knygų atsiradimą. Patys kūrė knygas, jas iliustravo, piešė mylimiausių knygų personažus, darė skirtukus, rašė rašinėlius apie knygas. Klasėse vyko garsūs knygų skaitymai. Mokiniams labai patiko viktorina bibliotekoje, kurią organizavo bibliotekininkė J. Gendrėnienė, susitikimas su rašytoju V. Račicku.
Į šį projektą buvo įtraukti ir mokinių tėveliai, kurie pasidalino mintimis apie savo vaikystės knygas. Jie padėjo surengti senų knygų parodėlę.
Baigiamosios šventės metu mokiniai dalijosi patirtais įspūdžiais, atliko užduotis. Buvo išrinktas mylimiausias vaikų rašytojas Juo tapo V. Račickas. Išrinkome daugiausia knygų perskaičius vaikus. Knygų karalienėmis tapo Emilija Butiškytė iš 3b klasės ir Alija Glasinskaitė iš 3a.
Projektas paskatino mokinius labiau pamilti knygą, semtis iš jos žinių ir nepamiršti, kad knyga – geriausias žmogaus draugas.

Utenos Aukštakalnio pradinė mokyklos mokytojos Jolanta Mikužienė ir Jūratė Jankauskienė

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas