Lietuvos vėliava studentus lydėjo per penkias šalis

Šių metų tarptautinė imitacinių bendrovių (IB) mugė, vykusi Slovėnijoje, Utenos kolegijos IB ,,Interjeras“ buvo ypatinga: komandą kelionėje per penkias šalis lydėjo Lietuvos trispalvė, o mugėje studentai gavo nominaciją už geriausius bendravimo įgūdžius.

Penki už Lietuvą
Utenos kolegijos IB „Interjeras“ Lietuvos atkūrimo 100-mečio proga tarptautinėje erdvėje teko garbė ir atsakomybė pristatyti ne tik savo veiklą, bet ir garsinti savo šalies vardą.

Imitacinio bendrovių tinklo „Simulith“ dvidešimt penkerių veiklos metų jubiliejaus proga gimė idėja įprasminti skaičių 25-penkis kartus po penkis. Šios idėjos vedami Lietuvos trispalves komandos iš Lietuvos nešė per penkias šalis: Lietuvą, Lenkiją, Čekijos Respubliką, Austriją ir Slovėniją. Lietuvai atstovavo penkios mokymo institucijos, kuriose veikia imitacinės bendrovės: Klaipėdos valstybinė kolegija, Vilniaus kolegija, Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla, Lietuvos verslo kolegija ir Utenos kolegija. Kelionė vyko penkias nepakartojamas dienas, kurių kiekviena buvo išskirtinė penkiais aspektais: emocijomis, patirtimi, pažintimis, veiklomis bei įspūdžiais.

Komandas jungė ir į bendrą tikslą vedė penki žodžiai: tautiškumas, verslumas, kūrybiškumas, tarptautiškumas ir vienybė. Grįžtant namo, kirtus Lenkijos–Lietuvos sieną ir likus kelioms valandoms iki Vasario 16-osios, buvo sugiedota „Tautiška giesmė“ – himnas kilniems ir doriems tikslams bei tautos vienybei.

Parodė geriausius bendravimo įgūdžius
Vasario 13 dieną Celje mieste, Slovėnijoje, vykusioje 12-ojoje tarptautinėje imitacinių bendrovių mugėje dalyvavo 50 imitacinių bendrovių iš penkių šalių: Austrijos, Bulgarijos, Kroatijos, Slovėnijos ir Lietuvos. Utenos kolegijos Verslo ir technologijų fakulteto IB „Interjeras” atstovavo Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programos TA-15 grupės studentai Aušra Kraujalytė, Samanta Gurkšnytė, Sandra Tracevičiūtė, Viktorija Medeišytė ir Andrius Mikšto. Studentų veikla mugės metu buvo įvertinta nominacija už geriausius bendravimo įgūdžius.

Šauniajai studentų komandai pasiruošti ir puikiai pasirodyti mugėje padėjo IB „Interjeras“ koordinatorė doc. Ramutei Narkūnienei.

Utenos kolegijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas