Užsuk į Atvirą jaunimo centrą!

Utenoje, Lauko g. 19A, veikia Atviras jaunimo centras (AJC). Čia jau trejus metus darbo dienomis lankytojai priimami nuo 13 val. iki 20 val. Miesto gyventojams jaunimo centras gali būti geriau žinomas Atviros jaunimo erdvės (AJE) vardu arba gali būti girdėtas Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro pavadinimas. 2014 metais  tuometinėje Jaunimo mokykloje buvo įkurta Atvira jaunimo erdvė. Po poros metų Jaunimo mokykla tapo Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centru, o AJE – AJC.

AJC – tai vieta, kurioje jaunuoliai gali įgyvendinti jiems svarbias idėjas, atrasti ir realizuoti save įvairiose veiklose bei prasmingai leisti laiką. Jaunimo darbuotojai kartu su besilankančiais jaunuoliais planuoja ir organizuoja įvairias veiklas: vaizdo peržiūras, kulinarinius vakarus, meninius užsiėmimus, žygius, orientacines varžybas, išvykas ir stovyklas, žaidžia biliardą, stalo futbolą, stalo tenisą, įvairius stalo žaidimus. AJC jaunuoliams nebūtina kasdien kiekvienam kažką reikšmingo nuveikti. Čia galima ir tiesiog pabūti, išgerti kartu arbatos ir ramiai pakalbėti su jaunimo darbuotojais.

Įgyvendinant projektą „Ju2am 2017“, kuris buvo dalinai finansuotas iš Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Atvirųjų jaunimo centrų veiklos projektų 2017 m. finansavimo konkurso, AJC kartu su jaunuoliais buvo organizuojamos įvairios veiklos. Lapkričio 4 d. vyko žaidimas „Capture the flag” – „Perimk vėliavą”. Šis žaidimas Utenoje buvo organizuotas pirmą kartą. Renginyje dalyvavo trys komandos po šešis asmenis. Pirmą vietą užėmė komanda „Laukinės lūšys”. Nugalėtojus nustebino prizais „VIP pica”, „VR kambarys Utena”, kino namai „Taurapilis”. Lapkričio 13–16 d. AJC darbuotojai kartu su savanoriais vyko į visas Utenos progimnazijas. Pamokų metu aštuntokams buvo pristatyta AJC veikla, savanoriai ir mokiniai žaidė įvairius žaidimus, diskutavo rūpimais klausimais. Per gruodžio mėnesį buvo aplankyti Rokiškio, Kupiškio, Šiaulių, Visagino, Švenčionėlių, Ukmergės ir Panevėžio jaunimo centrai. Vizitų metu darbuotojai dalijosi patirtimi, planavo bendrus renginius.

Gruodžio 2 d. kūrybinių industrijų centre „Taurapilis” vyko „Marškinėlių kepimo dirbtuvės”. Jų metu „Upress” savininkas ir idėjos autorius Šarūnas Misiūnas pasakojo, kaip kilo mintis kurti verslą, kaip sekėsi jį vystyti, su kokiais sunkumais susidūrė ir kaip juos išsprendė. Taip pat dalyviai galėjo pasigaminti marškinėlius su savo norimu paveikslėliu. Gruodžio 11 d. vyko „Audio Video” dirbtuvės kūrybinių industrijų centre „Taurapilis”.

„Utenos radijo” vadovas Linas Bražionis papasakojo apie garso reklamą, kaip siunčiama žinutė, kokia įranga naudojama ir kaip apdirbama įrašyta medžiaga. Miglė Križinauskaitė-Bernotienė papasakojo apie vaizdo reklamą, kaip kuriamos reklamos, pasiekiamas rezultatas, kaip reklamą keičia tinkama muzika ar apšvietimas.

Gruodžio 13 d. vyko renginys „Darbo rinka ir karjera”. Utenos teritorinės darbo biržos Jaunimo darbo centro vyr. specialistė Justina Araminaitė-Pelakauskė pasakojo apie „Eures” programą, darbo rinką (kokios specialybės paklausios šiuo metu ir ateityje bei atvirkščiai), verslo projektus, vienas jų „Naujas startas”, taip pat apie darbo biržos siūlomas paslaugas. AJC buvo minimos ir įvairios reikšmingos datos: mokslo metų pradžia, Utenos miesto šventė, Vėlinės, šv. Kalėdos ir artėjantys Naujieji metai. Buvo organizuoti maisto gamybos vakarai, kino filmų peržiūros, stalo žaidimų vakarai, vakaronės, atviros pamokos, konkursai. AJC lankytojai, savanoriai ir darbuotojai nuolatos stengiasi kurti galimybes jaunuoliams prasmingai leisti laisvalaikį ir atrasti save įvairiose veiklose.

AJC kviečia norinčius užsukti, sušilti, išgerti arbatos ar ką nors smagaus kartu nuveikti. Jei nori dar pabūti su draugais, o lauke šalta, baigėsi pamokos, o namuose nebus ką veikti, norisi paplepėti, o nėra kam išklausyti – užsuk į AJC!

AJC inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas