Savaitgalio pramogos Panevėžyje: nepraleiskite įspūdingos triušių parodos

Šiais laikais dažnas vaikas yra matęs tik tradicinį baltą arba pilką triušį. Bet ar žinojote, kad šių gyvūnėlių veislių yra šimtai? Dideli, maži ir visi labai mieli. Su tokiais triušiais galėsite susipažinti ir Jūs. Pačias įspūdingiausias ir įdomiausias šių gyvūnų veisles galėsite išvysti jau balandžio 8–9 d. Panevėžio prekybos centre „Babilonas” vyksiančioje triušių parodoje.

Anot vienos iš parodos organizatorių Renatos Budrevičiūtės, tokia idėja kilo natūraliai. „Dažnas miesto vaikas neturi kontakto su gyvūnais. Šiuolaikinė karta kai kuriuos net ūkyje auginamus gyvūnus yra mačiusi tik per televizorių, ką jau kalbėti apie įdomias egzotines gyvūnų veisles. Ryšys su gyvūnija yra svarbus vaikučio vystymuisi, pasaulio suvokimui, akiračio praplėtimui. Triušiai yra puiki priemonė supažindinti mažuosius su gražiu gyvūnų pasauliu“, – pasakojo triušių mylėtoja.
Triušių veisėjos Renata Budrevičiūtė, Enrika Pačėsaitė ir Agnė Petrulytė parodoje lankytojams pristatys pačias įvairiausias triušių veisles: nuo mažylių nykštukinių iki daugiau nei aštuonis kilogramus sveriančių milžinų. Kai kuriuos triušiukus bus galima paglostyti, su jais pabendrauti ir nusifotografuoti.
Viena įspūdingiausių triušių veislių renginyje – Japonijos triušiai. Šių triušių kailis trumpas su tankia pavilne. Jie pasižymi dvispalvio kailio piešiniais, paskirstytais abiejose kūno pusėse lyg šachmatų lenta. Šie gyvūnėliai iš tiesų sužavės estetikos mėgėjus.
Lankytojai taip pat galės išvysti ir Angoros triušių, kurie paklausūs dėl vilnos. Iš šių triušių pūkų gaminami šilti siūlai. Augintojos paneigs mitą, kad pūkų išgavimas gyvūnėliams skausmingas – kai kurie šios veislės mylėtojai naudoja siūlus drabužiams gaminti, mezga kojines ir megztinius. Daugiau apie Angoros triušių veisimą ir auginimą papasakos šios veislės augintoja Lietuvoje Ingrida Pliopaitė-Bataitienė.
Mažiesiems labiausiai patiks Havanos triušiukai, kurie pasižymi švelniu kailiuku ir labai geru charakteriu. Jie mielai bendrauja su pačiais mažiausiais parodos lankytojais ir gali ant jų rankų užsnūsti.
Besižavintiems išskirtiniu triušių kailiuku įspūdį turėtų padaryti triušiai-satinai bei kailiniai reksai. Pastarųjų būna įvairiausių spalvų. Šias veisles pristatys patyręs šių gyvūnų veisėjas Eduardas Kubilius.

Veislinių triušių paroda prekybos centre „Babilonas“ vyks balandžio 8 d. 10–20 val. bei balandžio 9 d. 10–18 val.

„Babilono“ inf. 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas