Parodoje „Studijos 2017“ bus kviečiama rinktis ugniagesio gelbėtojo profesiją

Vasario 2–4 d. „Litexpo” parodų rūmuose vyks 15-oji tarptautinė mokymosi, žinių ir karjeros planavimo paroda „Studijos 2017″. Abiturientai ir jaunimas, dar nepasirinkę savo gyvenimo kelio, čia galės susipažinti su įvairiomis profesijomis ir galimybėmis studijuoti. Parodoje veiks valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto stendai.

Be kitų specialybių jauni žmonės bus kviečiami pasirinkti ugniagesio gelbėtojo, gaisrinės saugos specialisto ir Bendrojo pagalbos centro specialisto profesijas. Prie valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos stendo būsimuosius studentus konsultuos valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, Ugniagesių gelbėtojų mokyklos dėstytojai ir kursantai.
Vasario 2 dieną, 14.25 val., 5.5 konferencijų salėje pirmame aukšte, drąsiems, ryžtingiems ir ieškantiems adrenalino bus pristatoma gaisrinės saugos specialybė.
„Parodos metu mes ne tik skatinsime jaunus žmones rinktis ugniagesio gelbėtojo ir Bendrojo pagalbos centro operatoriaus profesijas, bet ir stengsimės populiarinti ugniagesio gelbėtojo bei valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbą, – sakė Ugniagesių gelbėtojų mokyklos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Valdas Krulikauskas. – Parodoje bus ir mūsų mokyklos kursantai, kurie visiems, norintiems tapti ugniagesiais gelbėtojais, papasakos, ko jie mokosi mokykloje, kokios yra mokymosi sąlygos ir tvarka. Taip pat pademonstruosime, ką sugeba ugniagesiai.”
Prie „Litexpo” parodų rūmų atvyks gaisrinis automobilis ir keltuvas. Iš lauko į parodą bus tiesioginė transliacija, kurios metu parodos dalyviai galės pamatyti, kokią gelbėjimo įrangą ir priemones turi ugniagesiai gelbėtojai ir kokius gelbėjimo darbus jie atlieka.
„Ugniagesių gelbėtojų mokykla laukia jaunų, sveikų, fiziškai tvirtų ir motyvuotų jaunuolių. Baigę šią mokyklą ar VGTU gaisrinės saugos specialybę jie turės galimybę padėti žmonėms, dirbti visuomenės gerbiamą darbą ir jaustis reikalingi. Nuo 2009 metų Ugniagesių gelbėtojų mokykla pagal metų mokymosi programą jau yra parengusi 500 ugniagesių gelbėtojų,” – teigė V. Krulikauskas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas