Laiveliai vėl plukdys mažuosius uteniškius į vasarą

Kovo mėnesio viduryje šalyje paskelbus karantiną ir jam vis besitęsiant, kilo grėsmė, kad neįvyks visų Utenos vaikų laukiamas tradicinis ir penktą kartą vasarą turėjęs paskelbti VšĮ „Taip Kitaip“ (POKŠT) organizuojamas renginys „Laiveliu į vasarą“. Visgi, gerokai sušvelninus karantino sąlygas, per savaitę organizatoriai spėjo sutelkti savanorius, sukviesti rėmėjus ir džiugiai pranešė, jog šventė įvyks. Tiesa, šiemet, atsižvelgiant į išskirtinę situaciją, ji bus kiek kitokia nei įprastai.

Šventė – per savaitę

Kaip sakė vienas bendruomenės POKŠT įkūrėjų Tomas Karklinis, pirmiausia norėtųsi pabrėžti, kad „Laiveliu į vasarą 2020″ bus pirmasis viešas ir masinis renginys Utenoje po ilgo laiko. Pašnekovas aiškino, kad tradiciškai birželio 1-ą Tarptautinės vaikų gynimo dienos ir prasidėjusios vasaros proga POKŠT bendruomenė su spiečiumi savanorių organizuos šeimas ir bendruomenę vienijančią spalvingą laivelių leidimo šventę Utenos miesto sode.
POKŠT įkūrėjas džiaugėsi, kad pavyko labai greitai – per savaitę – suorganizuoti būsimą renginį. „Viskas ėjosi labai sklandžiai, – tikino pašnekovas. – Prisijungė ir senieji rėmėjai: šeimos desertinė „Vanilinis dangus”, vaikų erdvė „Fun”, UAB „Utenos prekyba” ir daug kitų. Visi labai geranoriškai padeda, palaiko. Sulaukėme paramos iš Utenos miesto seniūnės bei Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato. Ypač geranoriškai padeda savanoriai, gaminantys dekoracijas ar kita pagalba prisidedantys prie šventės ruošimo bei organizavimo.”

Saugiai, bet linksmai

Pasak POKŠT įkūrėjo, pernai renginys subūrė apie 800 žmonių, apie 300 dalyvių registravosi iš anksto. Tačiau dėl Lietuvoje vis dar galiojančio karantino šiemet šventė, anot T. Karklinio, bus kiek kitokia – bus laikomasi maksimalių saugumo reikalavimų, saugaus atstumo ir pan. „Kad dalyviai nesibūriuotų grupelėmis, pasirinkome saugesnį variantą – įrengti atvirą uostą, – sakė pašnekovas. – Tądien nuo 14 iki 19 valandos atėję žmonės bus registruojami trijose teatralizuotose vietose, kur vaikai gaus dalyvio pažymėjimus kaip rimtose varžybose. Užregistruotas dalyvis bus palydimas iki kito punkto, kur bus fotografuojamas kartu su sukonstruotu laiveliu. Po renginio vertinant nuotraukas bus renkami ir apdovanojami išskirtiniausi, gražiausi, meniškiausi, originaliausi laiveliai. Įsiamžinus mažasis dalyvis bus palydimas iki upės, kur paleis savo laivelį į vandenį. Laivelis plauks iki finišo, ten savanoris jį ištrauks ir grąžins savininkui. Tiek ir truks visa plukdymo ceremonija.”
T. Karklinis pabrėžė, kad norisi išlaikyti ne tik saugumą, bet ir gerą, pakilią nuotaiką, jog vaikai išsineštų nepaprastos, spalvingos šventės įspūdį, prisiminimus ir gerumą. „Norisi, kad nesijaustų tų suvaržymų, todėl ieškosime kažkokių žaidybinių formų nuotaikai palaikyti”, – sakė POKŠT įkūrėjas. Anot jo, kiekvienas dalyvaujantis vaikas bus apdovanotas, o ypatingiausieji gaus išskirtinius prizus. Pašnekovas šypsojosi, kad šventė tikriausiai būtų neįvykusi, jei ne nuolatinis spaudimas iš pažįstamų šeimų bei vaikų: „Tai buvo paskata tęsti tradiciją, tuo labiau kad apie mūsų šventę atgarsiai pasklido ne tik Utenoje.”

„Utenos dienos” archyvo nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas