Pareigūnai susitiko su dvasininkais

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) viršininkas Vytautas Vaiškūnas atkreipė dėmesį į tai, koks svarbus yra policijos ir dvasininkų bendradarbiavimas kuriant saugią aplinką Utenos krašte. Svarbu visuomenei nuolat priminti kokia yra šeimos vertybių ir tikėjimo svarba. Bendromis jėgomis skiepydami vertybes visuomenei galime išugdyti jaunąją kartą, kuri laikysis pagarbos, teisės normų, bus dorais piliečiais.

Utenos AVPK kapelionas Petras Baniulis dvasininkams pristatė Lietuvoje vykdomą Šv. Mortos iniciatyvą, siekiant užkirsti kelią prekybai žmonėmis. AVPK bendruomenės pareigūnės Agnė Steponavičienė ir Daiva Maselskienė dvasininkams pristatė šių metų pagrindines prioritetines kryptis – bus aktyviai siekiama vykdyti įvairiapusišką prevencinę veiklą Utenos krašte, t. y. smurto artimoje aplinkoje, vagysčių ir sukčiavimų prevencija. Pristatyti statistiniai nusikalstamumo rodikliai Utenos mieste ir Utenos rajono seniūnijose. Bendruomenės pareigūnės su dvasininkais aptarė galimas bendrai vykdyti prevencines veiklas ties minėtomis prioritetinėmis kryptimis. Nutarta, kad policijos pareigūnai visą aktualią prevencinio pobūdžio informaciją dėl asmens ir turto apsaugos teiks dvasininkams, kurie šv. Mišių metu kvies gyventojus būti budriais pasirūpinti savo ir savo turto saugumu, puoselėti šeimos vertybes ir nenaudoti smurto artimoje aplinkoje, rūpintis nepilnamečių vaikų saugumu šeimoje, jų gerove ir priežiūra. Kartą per tris mėnesius bendruomenės pareigūnės dalyvaus šv. Mišiose, kurių metu policijos vardu kreipsis į gyventojus, o dvasininkai gyventojus informuos apie Šv. Mortos iniciatyvą, kaip išvengti ir nepakliūti į prekybos žmonėmis pinkles.

Utenos krašto dvasininkams perduoti plakatai, lankstinukai, lipdukai, rašikliai su įvairia prevencinio pobūdžio informacija – vagysčių, smurto artimoje aplinkoje, sukčiavimo, prekybos žmonėmis prevencijos tematika, tam, kad išdalintų savo parapijiečiams.

Utenos apskrities vyriausiasis policijos komisariato inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas