Perkūnija sutrikdė elektros tiekimą ir Utenos regione

Dėl perkūnijos ketvirtadienį (birželio 29 d.) fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai pietryčių Lietuvoje. 10 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 7 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus” (ESO) klientų.

10 val. Vilniaus regione elektros energijos tiekimas buvo sutrikęs 4,7 tūkst., Alytaus1,3 tūkst., Utenos – 1 tūkst., Kauno – 412 klientų. Nuo ankstaus ryto ESO brigados tiekimą atstatė 10 tūkst. klientų.
Daugelyje vietų gedimus lėmė gausus žaibavimas ir ant oro linijų virtę medžiai.
Gedimus šalina maksimalios pajėgos – Vilniaus ir Alytaus regionuose dirba 20 operatyvinių komandų, suburtų iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.
Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.
ESO primena, jog pastebėjus pažeistus elektros tinklo įrenginius ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti ESO trumpuoju numeriu 1802 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

ESO inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas