Turistai mieliau įsikuria Molėtuose ir Anykščiuose

Lietuvos statistikos departamentas informavo, kad pernai šalyje sulaukta daugiau turistų nei 2015 metais. Apgyvendintų turistų skaičius labiausiai išaugo Kauno apskrityje, mažiausiai – Telšių apskrityje, o Utenos apskrityje per metus apgyvendinta daugiau nei 75 tūkst. turistų.

Pernai didžiausias nakvynių skaičius, tenkantis vienam turistui, buvo Alytaus apskrityje (3,4 nakvynės), o mažiausias – Tauragės apskrityje (1,7 nakvynės).
Daugiau nei du trečdaliai savivaldybių sulaukė daugiau turistų. Daugiausia svečių apsistojo Vilniaus miesto – 1 mln., o mažiausiai – Rietavo ir Skuodo rajonų (atitinkamai 15 ir 113 svečių) savivaldybių apgyvendinimo įstaigose.
Didžiųjų miestų (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio) apgyvendinimo įstaigose nakvojo 1,6 mln., arba 58,3 proc. visų šalies apgyvendinimo įstaigose apsistojusių turistų, iš jų užsieniečių – 1,2 mln., arba 79,8 proc. Palyginti su 2015 m., daugiau svečių sulaukė visi didieji miestai: Panevėžio – 29,6 proc., Kauno – 19 proc., Šiaulių – 17,6 proc., Klaipėdos – 7 proc., Vilniaus – 5,5 proc.
Daugiau nei ketvirtadalis (26,7 proc.) turistų buvo apsistoję kurortinių miestų apgyvendinimo įstaigose. Daugiausia svečių priėmė Druskininkai – 327,7 tūkst., ir pagal jų skaičių atsiliko tik nuo Vilniaus. Palangos, Birštono ir Neringos.
Šalies viešbučiuose ir moteliuose nakvojo 2,1 mln. turistų, arba 7 proc. daugiau nei 2015 m., iš jų 1,8 mln. (88,3 proc.) apsistojo didžiųjų ir kurortinių miestų viešbučiuose ir moteliuose.
Paanalizavus padėtį Utenos apskrityje, matyti, kad mūsų apskrityje iš viso apgyvendinta daugiau nei 75 tūkst. turistų. Tačiau Utena, kurioje per metus buvo apgyvendinta beveik 8 tūkst. turistų, negali lygiuotis su Anykščiais (čia buvo apgyvendinta beveik 23 tūkst. turistų) ir Molėtais (30 tūkst.).
Mažiau nei Utenos rajone turistų apgyvendinta Ignalinoje (7,3 tūkst.), Zarasuose (4,9 tūkst.) ir Visagine (1,9 tūkst.).

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas