Nė vienas renovuojamas daugiabutis neliks nepatikrintas statybos inspektorių

Nuolatinė daugiabučių renovacijos darbų kontrolė – vienas pagrindinių Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos (VTPSI) darbotvarkės punktų. Jos pareigūnai per mėnesį patikrina apie 60 modernizuojamų namų įvairiuose šalies vietose.

Lapkritį statybos priežiūros inspektoriai apsilankė 55 renovuojamuose namuose ir aiškinosi, ar juose tinkamai vykdomi atnaujinimo darbai. Rimtesnių pažeidimų nustatyta septyniuose. Bene daugiausia jų inspektoriai aptiko Ukmergėje – Vilniaus gatvėje renovuojamame daugiabutyje. Čia fasado apšiltinimo darbai buvo organizuojami nesilaikant darbų technologijos, statybvietė neaptverta, statybinės atliekos netvarkomos. Todėl statybos priežiūros inspektoriai rangovui pateikė privalomąjį nurodymą pašalinti pažeidimus, o statybos vadovui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą. Privalomuosius nurodymus pašalinti pažeidimus, padarytus nesilaikant sienų ar cokolio apšiltinimo technologijos, nekokybiškai apskardinant parapetus ir pan., gavo ir kiti pažeidėjai.

Lapkričio mėnesį renovacijos darbai vyko 437 daugiabučiuose. Daugumos šių namų atnaujinimo kokybę statybos priežiūros inspektoriai yra patikrinę. Iki metų pabaigos bus patikrinti visi likusieji renovuojami daugiabučiai.

Pasak VTPSI pareigūnų, statytojai jau iš karto reaguoja į pastabas, stengiasi nedelsdami pašalinti trūkumus, nes žino, kad tikrinami visi atnaujinami daugiabučiai. Jie tikrinami be išankstinio įspėjimo, ir tai skatina rangovus bei techninius prižiūrėtojus dirbti atsakingai.

Aplinkos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas