Utenos ligoninėje lankėsi jau penktas ministras

Penktadienio vakarą, grįždama iš Šiluvos, kur arkivyskupas Sigitas Tamkevičius aukojo šv. Mišias už ligonius, į Uteną užsuko LR Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė. Ją lydėjo Prezidentės patarėja Aira Mėčėjienė ir ministrės patarėjas Arvydas Skorupskas. Šio netikėto vizito į Uteną iniciatorė – Seimo narė Milda Petrauskienė.

Vos tik išlipusi iš automobilio prie Utenos ligoninės „Utenos dienai” ministrė pareiškė: „Atvažiavau pažiūrėti tai, kas blogai…”.

Vėliau sutikta Utenos ligoninės vadovybės, ministrė iš ligoninės vadovo Daliaus Drungos gavusi raudonų rožių puokštę, savo akimis nusprendė įvertinti ligoninės būklę.

Ministrė, apžiūrėjusi Utenos gydymo įstaigą ir lygindama Švenčionių ligoninę, tvirtino, jog viskas priklauso nuo šeimininkų. Jos nuomone, Utenos ligoninei reikia pinigų, o ten kur buvo investuotos lėšos – ten viskas gerai. Ministrė pastebėjusi, kad ligoninėje daug tuščių lovų, prakalbo apie optimizavimą. Anot jos, reikia uždaryti ir Anykščių ligoninės gimdymo skyrių, kaip tai buvo padaryta Švenčionyse, tada gimdymų skaičius išaugs ir Utenoje.
„Pinigų yra. Štai ir Seimo narė žino, tik juos reikia protingai paskirstyti”, – baigė trumpą interviu „Utenos dienai” ministrė R. Šalaševičiūtė, palikusi viltį Utenos ligoninės vadovams, jog beržų dilėmis paramstytos lubos sulauks dėmesio.

„Utenos dienos” inf.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas