Karantinas nesumažino uteniškių noro skaityti

Kruopščiai pasirengę Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos darbuotojai jau balandžio 27 dieną skaitytojams atvėrė duris po maždaug pusantro mėnesio tylos. Nors karantinas dar tęsiasi, Vyriausybei sušvelninus sąlygas bibliotekos lankytojai jau gali grąžinti knygas ar pasiimti naujų. Tačiau biblioteka teikia ne visas paslaugas.

Kaip portalui udiena.lt sakė Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos direktorė Vida Garunkštytė, nuo pirmadienio lankytojai priimami tik dėvintys apsaugines kaukes bei pasinaudoję dezinfekciniu skysčiu rankoms. „Mūsų darbuotojai aprūpinti veido apsaugos kaukėmis, pirštinėmis – jų mums skyrė Utenos rajono savivaldybė. O apsauginius veido skydelius esame pasidarę mes patys. Tikimės, kad lankytojai ateis sveiki, nekarščiuojantys, o bibliotekos darbuotojai bus saugūs”, – vylėsi V. Garunkštytė.

Direktorė sakė, kad lankytojai knygas gali dėti į grąžinimui skirtą dėžę arba padėti į atskirą vietą, kurioje knygos lieka gulėti 72 valandas, o tik paskui keliauja į lentynas. „Lankytojams rekomenduojame knygas užsisakyti iš elektroninio katalogo arba skambinti telefonu 61 608 – knygos bus paruoštos. Kol kas gyvensime taip”, – akcentavo bibliotekos vadovė, kuri pabrėžė, jog ne visos paslaugos teikiamos: lankytojai dar negalės naudotis skaitykla, kompiuteriais, šiose erdvėse nevyks ir renginiai.
V. Garunkštytė sakė pastebėjusi, kad uteniškiams knygos išlieka labai svarbios. „Džiugu, kad skaitymas žmogui išlieka vienu būtiniausių poreikių. Vadinasi, mes gyvename civilizuotoje visuomenėje”, – šypsojosi direktorė.
Darbui pasiruošusias bibliotekininkes gyventojai skambučiais atakuoti pradėjo praėjusį penktadienį: daugelis teiravosi, kada atsivers bibliotekos durys, klausė apie darbo laiką, knygų grąžinimo ir pasiėmimo taisykles. Lankytojus priima ir Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos filialai.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas