„Sodra“ kviečia prisijungti prie finansinio švietimo iniciatyvos „Nepamiršk parašiuto“

Įvairūs tyrimai ir gyventojų apklausos rodo, kad šalies gyventojų finansinis raštingumas neblizga. „Sodra“ siekia, kad jauni žmonės įgytų kur kas daugiau ekonominių žinių ir kviečia mokytojus bei gimnazistus jungtis prie jau trečius metus vyksiančio jaunimo švietimo projekto „Nepamiršk parašiuto“. Jaunimo švietimo projektas „Nepamiršk parašiuto“ – tai „Sodros“ iniciatyva ugdyti mokinių finansinį raštingumą ir didinti jaunų žmonių supratimą apie jų socialines garantijas, rizikas. 2018–2019 mokslo metais projekte dalyvavo apie 150 pedagogų ir tūkstančiai mokinių iš visos Lietuvos.

Mokytojui – visapusė pagalba

Prie projekto prisijungusiems mokytojams „Sodros” specialistai praėjusį rudenį rengė kvalifikacijos kėlimo mokymus. Tokie mokymai organizuoti Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Mažeikiuose, Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Šilalėje. Jų metu pedagogams pristatytas projektas „Nepamiršk parašiuto”, svarbiausios valstybinio socialinio draudimo aktualijos ir pokyčiai.
Mokymuose dalyvavę pedagogai vėliau per pamokas, klasės valandėles su savo mokiniais kalbėjo apie pirmąjį darbą, socialinio draudimo įmokas ir išmokas, šešėlio įtaką visuomenės gerovei, galimybes dirbti savarankiškai.
Kiekvienam dalyvaujančiam mokytojui priskiriamas projekto koordinatorius – „Sodros” darbuotojas, kuris yra pasiruošęs atsakyti į kylančius klausimus, padrąsinti prieš pirmąsias pamokas apie valstybinį socialinį draudimą.
Neretai prie projekto prisijungę mokytojai kviečia koordinatorius atvykti į gimnaziją pristatyti socialinio draudimo naujovių. Šiemet ypač populiari tokių susitikimų tema – pensijų kaupimas.

Ne tik naudinga, bet ir smagi veikla

Siekdama, kad projektas „Nepamiršk parašiuto” būtų ne tik naudingas, bet ir įdomus, „Sodra” suvienijo jėgas su kūrybinguoju Robertu Petrausku. Taip 2018–2019 mokslo metais atgimė Lietuvos gimnazijų protų kovų lyga, kurioje stipriausia šiemet buvo Kauno technologijos universiteto gimnazijos trečioji komanda.

Prisijunkite prie projekto

„Nepamiršk parašiuto” kviečia prisijungti visus mokinius ir mokytojus, norinčius sužinoti daugiau apie valstybinį socialinį draudimą, pirmąjį darbą ir jo iššūkius, samdomo ir savarankiško darbo skirtumus, įmokas ir mokesčius, socialines garantijas ir pan. Norintieji dalyvauti projekte gali kreiptis el. paštu mokykloms@sodra.lt Registracija į projektą vyks iki pat rugsėjo 1 dienos, o mokymai pedagogams planuojami mokslo metų pradžioje. Mokymų laikas derinamas taip, kad būtų kuo patogesnis mokytojui.

„Sodros” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas