Trūkstamai automobilio vertės daliai apmokėti – banko finansavimas

Daugelis šeimų neįsivaizduoja savo gyvenimo be nuosavos transporto priemonės. Turint automobilį greičiau nuvykstama iš vieno taško į kitą, sutaupoma laiko, keliaujama komfortiškai, o ypač dideliu patogumu transporto priemonės turėjimą įvardija šeimos, auginančios mažamečius vaikus. Kai nuosavas automobilis tampa būtinybe, o turimų santaupų nepakanka, sprendimu gali tapti paskola automobiliui įsigyti.

Bankas, kredito unija ar bet kokia kita finansavimą teikianti bendrovė teikiamu paskolos paraiškos atveju suteikia galimybę įsigyti naują ar naudotą transporto priemonę. Paskola automobiliui įsigyti gali finansuoti dalį arba visą transporto priemonės vertės sumą, taip pat bankai dažniausiai netaiko jokių apribojimų norimam įsigyti automobiliui kaip jo pagaminimo metai, modelis markė ar vietai, iš kurios šis gali būti perkamas. Tam tikrais atvejais po paskolos išdavimo bankas gali reikalauti pateikti automobilio pirkimo-pardavimo dokumentus, todėl svarstant apie paraiškos teikimą, būtina atkreipti dėmesį į reikalingą paskolos tipą, kadangi jie yra skirstomos į skirtingas kategorijas.
Dar prieš kreipiantis dėl finansavimo specialistai pataria ypač atsakingai įvertinti skolinimosi galimybes. Dažniausiai tam pasitelkiami asmeniniai finansų ekspertai, kurie įvertina besikreipiančiojo dėl paskolos gaunamas pajamas, jų stabilumą, kredito istoriją ir kitus svarbius aspektus. Kadangi paskola jokiu būdu asmeniui ar šeimai neturi tapti galvos skausmu, ypač svarbu pasirinkti tinkamą skolinimosi sumą ir laikotarpį, kurio metu paskola bankui turės būti grąžinta su numatyto dydžio palūkanomis. Taip pat specialistai rekomenduoja prieš pildant paraišką jau būti išsirinkus norimą įsigyti transporto priemonę. Šiuo atveju tampa lengviau pasirinkti konkrečią pinigų sumą, kurią bus siekiama pasiskolinti.
Kaip jau buvo minėta, kredito istorija yra vienas svarbiausių aspektų, į kurį atsižvelgia finansavimą teikiančios bendrovės, svarstydamos paraišką. Jeigu asmuo turi skolų, šias rekomenduojama nedelsiant padengti, o jeigu besikreipiantis dėl finansavimo anksčiau turėjo įsipareigojimų, kurių nevykdė laiku, tai gali turėti neigiamos įtakos galutiniam banko sprendimui. Taip pat finansavimą teikiančios bendrovės turi tam tikrus apibrėžtus kriterijus, taikomus paraiškų teikėjams. Paskolą gali gauti tik pilnamečiai, uždirbantys numatytą pinigų sumą, tačiau jeigu asmens gaunamų pajamų nepakanka, visuomet yra galimybė dėl finansavimo kreiptis kartu su bendraskoliu.
Vartotojų patogumui, minėtas paskolos tipas nereikalauja pradinio įnašo ar turto įkeitimo. Jeigu perkamas naudotas automobilis ir šiam reikia, pavyzdžiui, naujo padangų komplekto ar tam tikrų detalių, remonto darbų, draudimo, dera žinoti, jog paskola finansuoja ne tik visą ar dalį automobilio vertės sumos, bet ir gali padengti kitas su transporto priemone susijusias išlaidas. Kadangi automobilis yra laikomas didesniu ir brangesniu pirkiniu, pastebima tendencija, jog dažniausiai transporto priemonės įsigijimui skolinama suma siekia ne mažiau nei tūkstantį eurų. Siekiant nusipirkti naują, brangiau kainuojantį automobilį, finansavimo suma didėja, o taip pat gali pailgėti paskolos grąžinimo terminas.
Dauguma paskolų davėjų suteikia galimybę paskolą grąžinti anksčiau laiko, tokiu būdu sutaupant palūkanų. Todėl jei asmens finansinė padėtis tampa palanki paskolos grąžinimui, dauguma šeimų šia galimybe yra linkusios pasinaudoti. Taigi, kai nuosava transporto priemonė tampa būtinu įsigyti didesniu pirkiniu, asmens kredito istorija yra palanki teigiamam banko sprendimui, gaunamas uždarbis yra pastovus ir finansavimas asmeniui netaps našta, pasirinkus tinkamą paskolos tipą, galima pildyti paraišką jai gauti. Svarbiausi aspektai, nusprendus teikti paraišką paskolai gauti – atsakingas skolinimasis ir finansinių įsipareigojimų vykdymas.

„Big bank” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas