„UTENA JAZZ“ nuskambės Utenoje

Ar teko gyvai klausytis profesionalaus vibrafonininko grojimo? Ne? Tada Jūsų laukia netikėta nauja patirtis: Utenos regiono perkusijos ir džiazo festivalio „Utena Jazz“ scenoje koncertuos vienas originaliausių atlikėjų Marius Šinkūnas. Jis atliks solinę programą „Vibrafono istorija“.

Vibrafonas yra tas instrumentas, kuris sukuria teigiamas vibracijas, dažnai skamba muzikos terapijoje ar meditacijose Tai bus ne tik susipažinimas su profesionaliu vibrafono muzikos instrumentu, jo garsais, skambesio galimybėmis. Tai bus tikra vibrafono istorija – muzikinis pasakojimas apie Jericho rožės sapną.

Jericho rožė yra stebuklinga. Ji laikoma amžinybės ir prisikėlimo augalu. Be vandens ir maisto ji išgyvena iki 50 metų. Ilgą laiką negavusi vandens, ji paruduoja, susitraukia ir sudžiūsta. Bet vos tik palaistyta ji vėl pradeda žaliuoti ir skleistis.

Ši įstabi istorija įvyks Utenos miesto scenoje. Ją pasakos nuoširdus ir talentingas muzikas Marius Šinkūnas – daugelio respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatas, vienintelis profesionalus vibrafonininkas Lietuvoje, savo žinias gilinęs ir koncertavęs Prancūzijoje, JAV, Japonijoje.Marius Šinkūnas – muzikinių radijo laidų LRT KLASIKA vedėjas ir pirmosios vibrafono klasės Baltijos šalyse (Vilniuje) steigėjas.

Vienas aktyviausių ir paklausiausių Lietuvoje džiazo ir improvizacinės muzikos būgnininkų, perkusininkas ir kompozitorius Domantas Razmus pristatys Utenoje savo naujojo solinio disko kūrinius: skambės naujos kompozicijos iš dar neišleisto albumo, kuris pasirodys 2024 metų vasaros pabaigoje.

Koncerte bus naudojama ir kartu pristatoma neseniai atsiradusi inovatyvi elektroninių būgnų/perkusijos sistema „Sensory Percussion 2.0”, su kuria ir buvo kuriama ši koncertinė programa.

Klausytojai gali tikėtis įvairialypio, elektroninę, improvizacinę ir pasaulio muziką apjungiančio pasirodymo.

Profesionalią muzikanto karjerą pradėjo būdamas aštuoniolikos, baigė šiuolaikinės muzikos ir improvizacijos magistro studijas LMTA, mokėsi „Prince Claus“ konservatorijoje Olandijoje, nuo 2012-ųjų intensyviai koncertuoja, dalyvauja atvirose džiazo sesijose ir eksperimentinės muzikos projektuose. D. Razmus groja grupėse „Castor Stetson“, „Honkin’ Dudes“, „Laivo Troupe“, „Vilnius JJAZZ Ensemble“, „Veronica Chichi Quartet“.

Su skirtingais ansambliais („R.A.D.D.“, „TDT“, „D.Jurevičius Group“) būgnininkas tris kartus (2013, 2016 ir 2018 m.) laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkurso „Grand Prix“. 2017 metais jam skirta pirmoji vieta būgnininkų konkurse „Tamsta Drumday“.

Šių perkusinio džiazo muzikantų individualios patirtys įkvepia tikėjimą, kad grodami „Utena Jazz“ scenoje, auditorijai jie padovanos užburiantį pasirodymą ir ypatingą muzikinę patirtį. Koncertas vyks birželio 15 dieną 20 valandą Utenos miesto didžiojoje scenoje.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas