Bičių laikytojus privalu informuoti, kada bus purškiami laukai

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė pasirašė įsakymą „Dėl augalų apsaugos produktų įvežimo, vežimo, saugojimo, naudojimo, tiekimo rinkai taisyklių patvirtinimo” pakeitimo”.

Žemės naudotojas, besirengiantis apdoroti žydinčius augalus profesionaliajam naudojimui skirtais augalų apsaugos produktais ar sėti rapsų sėklą, apdorotą augalų apsaugos produktais, jei jų sudėtyje yra tiametoksamo ar klotianidino, ne vėliau kaip prieš dvi kalendorines dienas prieš purškimą ar sėją per Paraiškų priėmimo informacinę sistemą (toliau – PPIS) turi pranešti planuojamo purškimo ar rapsų sėjos datą, laiką (pradžią ir pabaigą), vietą, augalų pavadinimą, augalų apsaugos produkto pavadinimą ar augalų apsaugos produkto, kuriuo apdorota sėkla, pavadinimą.
Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC), nedelsdamas (per 2 val.) išsiunčia SMS žinute ar el. paštu pranešimą bičių laikytojams, kurie laiko bites 2,5 km atstumu nuo purškiamo žemės sklypo. Pranešime bičių laikytojams nurodoma planuojamo purškimo ar sėjos data, laikas, fizinio asmens vardas, pavardė, juridinio asmens pavadinimas, vieta, augalų pavadinimas, augalų apsaugos produkto pavadinimas, augalų apsaugos produkto, kuriuo apdorota sėkla, pavadinimas, žemės naudotojo kontaktinio telefono numeris ir internetinė nuoroda apie augalų apsaugos produktų panaudojimą.
Jei žemės naudotojas pranešime nurodytą dieną purškimo nevykdys ar nesės rapsų, jis nedelsdamas privalo paskelbti per PPIS apie planuojamo purškimo ar rapsų sėjos atšaukimą. Savo ruožtu ŽŪIKVC informuoja bičių laikytojus apie purškimo ar sėjos atšaukimą.
ŽŪIKVC interneto svetainės www.vic.lt skiltyje „Žemėlapiai” bičių laikytojai ir žemės naudotojai gali matyti informaciją apie planuojamus žydinčių augalų purškimus profesionaliajam naudojimui skirtais augalų apsaugos produktais, taip pat rapsų sėklos, apdorotos augalų apsaugos produktais, sėją (12 mėnesių nuo šios sėklos sėjos). Žemėlapyje ŽŪIKVC pažymi purškimo ar sėjos datą, laiką, vietą, augalų apsaugos produkto pavadinimą ar augalų apsaugos produkto, kuriuo apdorota sėkla, pavadinimą.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas