Dėmesys ir pagarba klientui – modernioje sulčių spaudykloje

Atėjo ruduo – sodininkų džiaugsmas ir gėrybių nuėmimo metas. Gerų obuolių metų tikisi ir prieš kelerius metus iš Danijos į Lietuvą grįžę bei nuosavą sulčių spaudyklą įkūrę uteniškiai Silvija ir Justinas Baliuliai. Jau kelerius metus naujoves pristatantys uteniškiai tapo žinomi kaip kokybiškai įvairias sultis spaudžiantys bei puikų aptarnavimą siūlantys verslininkai.

Pasiteisinusios naujovės

Anot S. Baliulienės, nemažai klientų pageidaudavo spaudykloje palikti nuskintus obuolius, o išspaustas sultis pasiimti jiems patogiu metu. Tai ne tik pro šalį pravažiuojantys didmiesčių gyventojai, turintys sodybas Aukštaitijoje, bet ir mažai laisvo laiko turintys Utenos rajono gyventojai. „Daugelis sulčių spaudyklų Utenoje neturi kur sandėliuoti sulčių, – teigė pašnekovė. –Juk jų negalima laikyti lauke – saulėje, lietuje ar skersvėjyje. Šviežiai surinktus obuolius išspaudžiame iškart, o sultis naujose sandėliavimo patalpose galime kurį laiką laikyti, kol žmogus pasiims.“ Beje, S. Baliulienė informavo, kad spaudykloje dėl saugumo veikia stebėjimo kameros. „Todėl dabar prireikus įrašą galime atsisukti ir kiekvienam klientui parodyti, kad sultys tikrai iš jo pristatytų obuolių“, – šypsojosi moteris.

Pasak sulčių spaudimo specialistų, šiemet jie klientams siūlo ir mažesnės talpos maišelius sultims. „Sultis paprastai siūlome supilstyti į 3 ir 5 litrų talpos pakuotes, tačiau galime pasiūlyti ir 1,4 litro pakuotę, kuri yra patrauklesnė jaunimui“, – kalbėjo pašnekovė. Sutuoktiniai šiemet taip pat planavo įsigyti pomidorų sulčių spaudimo įrangą, kuria galima sunkti ir abrikosų, persikų, nektarinų, slyvų bei kitų panašių kaulavaisių tyrę. Visgi karantinas ir nežinia dėl būsimos COVID-19 situacijos planus pakoregavo, taigi verslininkai šią investiciją kol kas atidėjo palankesniems laikams.

Įvairių skonių sultys

Kaip pasakojo S. Baliulienė, didžiausią jų išsunkiamų vaisių dalį sudaro obuoliai, bet žmonės mėgsta šiuos Lietuvoje itin populiarius vaisius maišyti su įvairiais kitais vaisiais ar daržovėmis. „Populiariausias – moliūgas, dar žmonės mėgsta obuolius maišyti su avietėmis, aronijomis, kriaušėmis, slyvomis, morkomis, – vardijo moteris. – Tačiau priemaišų nereikia padauginti, jos skirtos spalvai, aromatui, švelnesniam skoniui suteikti, pagrindu vis vien turi išlikti obuoliai. Stengiamės patarti iš savo praktikos, kiek ir ko dėti, kad sultys ilgai laikytųsi ir įgautų geriausias skonines savybes.“

Pašnekovė patikino, kad, nors paprasčiausia dirbti su obuoliais, visgi jie derinasi prie klientų poreikių ir priima išskirtinius, vienetinius užsakymus, pavyzdžiui, sunkia sultis iš vynuogių. Tokiems užsakymams laikas paskiriamas iš anksto, o sulčių spaudimo procesas užtrunka šiek tiek ilgiau.

Kad šviežios išliktų ilgai

Galingą ir modernią sulčių spaudimo įrangą įsigiję uteniškiai pasakojo, jog žmogaus rankų darbo čia reikia nedaug – viskas atliekama beveik automatiškai. Iš darbuotojų tereikia priežiūros ir, žinoma, mandagaus, malonaus bendravimo su klientais, kurio, girdint žmonių atsiliepimus, nestinga. Anot S. Baliulienės, obuoliai ar kiti vaisai arba daržovės supilami į įrenginį, ten nuplaunami, išspaudžiami, atskiriamos išspaudos, sultys išfiltruojamos – pakaitinamos iki 80 °C bei išpilstomos į norimos talpos pakuotę. „Visas procesas užtrunka maždaug penkiolika minučių, – aiškino moteris. – Ir čia padaryti kažką ne taip neįmanoma – viskas automatizuota, todėl jei sultys vėliau sugenda, priežasčių dažniausiai reikia ieškoti žaliavoje, pervežimo bei laikymo sąlygose.“ Per darbuojantis sukauptą patirtį, pasak moters, jie jau atsirinko kokybiškų sulčių maišelių tiekėjus ir siūlo savo klientams tik geriausius.

Kaip pasakojo pašnekovė, jie visada stengiasi savo klientams paaiškinti, kaip pervežti ir laikyti sultis, kad jos kuo ilgiau išliktų kokybiškos. „Tenka matyti, kaip ką tik išspaustų sulčių pripildytus dar šiltus maišelius žmonės tiesiog meste sumeta į bagažinę, – sakė S. Baliulienė. – Taip daryti jokiu būdu negalima, maišelius reikia krauti švelniai – nekratant ir nedaužant, stengtis pakuotes sustatyti taip, kad skystis apsemtų kranelį, pro kurį leidžiamos sultys, laikyti sulčių maišelius tamsioje vėsesnėje vietoje, saugoti nuo pelių, kurios labai mėgsta sultis ir dažnai pragraužia ar tiesiog pradrasko pakuotes. Taip ilgai galėsite mėgautis šviežiomis, skaniomis sultimis.“

Sulčių spaudykla įsikūrusi adresu: Molėtų g. 39, Utena ir dirba kasdien nuo 7 iki 20 val.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Sponsored Video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas