Vyno padaže troškinta lydeka

Reikės: 1 kg lydekos, 60 mililitrų balto sauso vyno, 100 mililitrų grietinėlės, 100 mililitrų sultinio, 1-2 šaukštų miltų, ryšulėlio krapų, 1 šaukštelio druskos, česnakų, maltų pipirų, aliejaus kepimui.

Gaminimas
1. Pirmiausia lydeką supjaustome gabaliukais, gerai įtriname pipirais, druska, smulkintais česnakais bei padedame maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą pasimarinuoti.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus bei kepame žuvį. Ji neturi visiškai iškepti. Sudedame žuvies gabaliukus į gilesnį karščiui atsparų indą bei užpilame vyno padažu. Padažui pagaminti į tą pačią keptuvę supilame vyną, sultinį, grietinėlę bei išmaišome miltus. Viską kaitiname, kol padažas kiek sutirštės. Po to įmaišome smulkintų krapų, pasūdome bei pagardiname maltais pipirais.
3. Galiausiai žuvį su padažu maždaug 25–30 minučių pašauname į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Indraja

Įvairenybės

Jaunimas