Reikės: 4 vnt. vidutinio dydžio obuolių, 110 g liesos varškės, 2 valg. šaukšt. medaus (vienas – įdarui, kitas – apliejimui), žiupsnelio vanilinio cukraus, 1 vnt. citrinos, pusė nutarkuotos citrinos žievelės, saujos graikinių riešutų.
Gaminimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Obuolius nuplaukite, nupjaukite viršūnėles prie kotelio ir išskobkite palikdami neplonas sieneles. Šonus subadykite šakute, kad kepdami obuoliai „nesusprogtų”. Į dubenėlį sudėkite varškę, medų, vanilinį cukrų, cinamoną ir tarkuotą citrinos žievelę. Gerai išmaišykite ir ištrinkite šakute iki vientisos masės. Šia mase įdarykite obuolius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20–25 minutes, kol obuoliai suminkštės. Obuolius patiekite šiltus, apipiltus skystu medumi ir apibarstytus saujele graikinių riešutų.