Reikės
800 ml mėgstamos tirštos uogienės, 450 g miltų, 200 g sviesto, 150 g cukraus, kiaušinio, 2 šaukštų graikiško jogurto ar grietinės, šaukštelio kepimo miltelių, šaukštelio vanilinio cukraus, šiek tiek cukraus pudros.
Gaminimas:
miltus persijokite su kepimo milteliais, berkite cukrų ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinį ir sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, grietinę ar jogurtą. Visą mišinį trinkite pirštais, kol susiformuos stambūs trupiniai. Skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite du trečdalius tešlos, paspausdami delnais suformuokite pagrindą ir kraštelius. Ant viršaus paskirstykite uogienę. Viršų pabarstykite likusiais tešlos trupiniais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra.