Reikės: 600 g kiaulienos ir jautienos faršo, 2 kiaušinių, druskos ir pipirų pagal skonį, 1 šaukšto majonezo, svogūno, 4 puodelių apkeptų pievagrybių, 2 šaukštų miltų, 3 puodelių pieno.
Gaminimas: pievagrybius nuvalykite, nuplaukite, supjaustykite ir apkepkite. Atvėsusius pievagrybius (du puodelius) sumaišykite su faršu. Įmuškite kiaušinius, įdėkite majonezo, prieskonių ir gerai išmaišykite. Iškepkite keptuvėje. Atidėkite. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną. Kai ims geltonuoti, suberkite pievagrybius ir išmaišykite (likusius du puodelius). Įberkite miltų ir maišydami kepkite dar minutę. Įberkite druskos, pipirų ir įpilkite pieno. Maišant kepkite, kol sutirštės. Kotletus sudėkite į puodą ir užpilkite padažu. Troškinkite 10 minučių ant mažos ugnies. Patiekite su virtomis bulvėmis.