Reikės
stiklinės miltų, stiklinės cukraus, stiklinės manų kruopų, 120 g sviesto, 800 g obuolių, 200 g kriaušių, šiek tiek cinamono.
Gaminimas:
miltus, cukrų ir manų kruopas gerai sumaišykite. Obuolius ir kriaušes nulupkite, sutarkuokite stambesne (burokine) trintuve. Įberkite cinamono ir išmaišykite. Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Berkite stiklinę miltų, cukraus ir manų kruopų mišinio į formą, tolygiai paskirstykite. Tada dėkite pusę tarkuotų obuolių ir kriaušių kiekio, paskui – vėl mišinio, vėl obuolių bei kriaušių ir vėl – mišinio. Pyrago viršų užklokite plonomis sviesto riekelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–40 min.