Reikės: apie 350-400 g lašišos filė, 50-60 g rudojo cukraus, 80 g jūros druskos (stambios), 150 g nevirtų burokėlių, 20 g krienų, 25-30 ml degtinės, 1/2 citrinos, pundelio krapų.
Gaminimas: lašišos filė dėkite į indą, tolygiai apibarstykite druska, cukrumi. Geriausiai naudoti šviežiai tarkuotus krienus, taip pat tolygiai paskirstykite. Ant viršaus užklokite stambiai tarkuotus burokėlius. Delnu prispauskite burokėlius, ant viršaus nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis ir apšlakstykite degtine. Ant viršaus pabarstykite smulkintais krapais.
Uždenkite maistine plėvele, ant viršaus prispauskite sunkesniu daiktu, pvz. uždenkite lėkšte ir pastatykite ant jos sunkesnį daiktą. Dėkite į šaldytuvą dviem paroms.
Pamarinuotą žuvį nuvalykite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, plonais supjaustykite ir patiekite.