Mažeikių gyvūnų globos draugija: džiugu, kad žmonės domisi ir nori padėti

Savaitgalį Mažeikių gyvūnų globos draugija atšventė 14-ąjį gimtadienį. Ta proga ji pakvietė visus žmones, neabejingus beglobių gyvūnų likimui, į atvirų durų dieną.

Mažeikių gyvūnų globos draugijoje šiuo metu glaudžiasi apie šimtas beglobių gyvūnų, kurie laukia naujų šeimininkų. Nuotraukos iš Mažeikių gyvūnų globos draugijos

Į šventę atėjo nemažas būrys mažeikiškių, nešini dovanomis draugijos globojamiems gyvūnėliams.

Kiekvienas svečias turėjo progos pabendrauti su draugijos savanoriais, pamatyti, kokiomis sąlygomis gyvena laikinai priglausti beglobiai gyvūnai.

Nutarė būti atviresni

Anksčiau Mažeikių gyvūnų globos draugija ne itin noriai įvardydavo, kur laikinai priglaudžiami beglobiai gyvūnai. Bijota, kad žinodami tikslų adresą žmonės masiškai pradės nešti kates ir šunis.

„Santarvei“ paklausus, kas pasikeitė, kodėl buvo surengta net atvirų durų diena, Mažeikių gyvūnų globos draugijos vadovė Daiva Radzevičienė atsakė, jog nepaisant to, kad nebūdavo skelbiamas draugijos adresas, kas norėdavo, tas jį sužinodavo.

„Dažnai būna, kad ateiname ir randame tiesiog prie vartų paliktas kates ar šuniukus. Tai lyg ir prasmės nebėra neviešinti adreso. Per atvirų durų dieną atėjusieji galėjo apžiūrėti, kaip gyvena mūsų globojami gyvūnai, susipažinti su savanorių darbu. Galime pasidžiaugti, kad buvo rimtai besidominčių savanoryste“, – kalbėjo D. Radzevičienė.

Griežtėja reikalavimai

Draugijos vadovė akcentavo, kad savanorių labiausiai ir trūksta. Gyvūnų daug, todėl ir darbo žmonėms daug. Mažeikių gyvūnų globos draugija kviečia visus norinčius prisidėti ir padėti prižiūrėti beglobius gyvūnus.

D. Radzevičienė priminė: griežtėja beglobių gyvūnų laikymo sąlygos. Pagal dabar galiojančius įstatymus, vienam katinui turi būti užtikrinti du kvadratiniai metrai gyvenamo ploto.

„Veterinarinės tarnybos tikrina gyvūnų globos draugijas, įstaigas, kur jie laikinai yra priglaudžiami, ir beveik visur gyvūnams trūksta tų kvadratinių metrų. Pas mus – tas pats, esame praktiškai ant ribos. Pas mus gyvena apie šimtas beglobių kačių ir šunų“, – kalbėjo vadovė.

Daugiau priglaudžia

D. Radzevičienė kalbėjo, jog specialistai ragina imtis priemonių, kad būtų paisoma visų reikalavimų, tačiau tai nėra taip paprasta padaryti.

„Jei gyvūnų per daug, reikia jų skaičių sumažinti. O kaip tai padaryti, jei dažniausiai daugiau jų priglaudžiame nei kam nors atiduodame? Labiausiai stebina, kad žmonės, kurie iš mūsų pasiėmė gyvūnus, dažniausiai kates, po kurio laiko grąžina. Būna, kad ir po metų ar dvejų. Paaiškinimas – pavyzdžiui, dėl alergijos. Gimsta maži vaikai ir gyvūnams šeimininkų namuose vietos nebėra. Žmonės turėtų atsakingiau į visa tai pažiūrėti. Prieš pasiimant gyvūną, būtina įvertinti visas galimybes juos auginti ir tinkamai prižiūrėti“, – kalbėjo D . Radzevičienė.

Iš draugijos pasiimdami gyvūnus, žmonės įsipareigoja juos skiepyti, sterilizuoti, tačiau, pasak draugijos vadovės, neretai jie grąžinami taip nieko ir nepadarius augintinio labui.

Sulaukė smagių ir reikalingų dovanų

D. Radzevičienė pasidžiaugė, kad atvirų durų dieną Mažeikių gyvūnų globos draugijoje susilaukta didelio dėmesio. Dovanų teko ir savanoriams – jie galėjo paskanauti picų ir skanumynų prie kavos puodelio.

Buvo galima pasigrožėti VšĮ „Vilties erdvė“ rankdarbių kioskelio piešiniais, kurie buvo eksponuojami šuniukų voljeruose.

„Smagu, kad mumis domisi. Taip pat gavome nemažai dovanų, kurios labai reikalingos mūsų globotiniams“, – kalbėjo D. Radzevičienė.

Jos teigimu, visada labiausiai trūksta įvairiausių konservų ir kraiko katėms. Labiausiai tinkantis kraikas – LOVETT (salotinė pakuotė, parduodama „Maximoje“).

„Sauso, kokybiško maisto turime pakankamai. O konservų, kitaip vadinamo šlapiu maistu, trūksta. Todėl labai laukiam geros valios žmonių, kurie norėtų mums padėti“, – kalbėjo D. Radzevičienė.

Išlaidų reikalauja ir artėjanti žiema, perkami briketai, kad būtų kuo šildyti patalpas.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas