Savaitgalio gaisrai niokojo žmonių turtą

Praėjusį savaitgalį, sausio 27–29 dienomis, siautėjusi ugnis Utenos apskrities gyventojams atnešė nemenkų nuostolių: degė pirtys, automobiliai, namai, ūkiniai pastatai. Apie tai informavo Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiai gelbėtojai.

Praėjusį šeštadienį gesinti įsisiautėjusios ugnies ugniagesiai gelbėtojai buvo kviečiami kelis kartus. Jie gavo pranešimą, kad Čiviliuose (Molėtų r.) atvira liepsna dega pirtis. Gaisro metu išdegė pirties vidus, išardytos sienos. Pasak šeimininkės, tą dieną buvo kūrenama pirtis. Bebaigiant kūrentis ugniai, šeimininkė pamatė iš kamino kylančius tamsius dūmus. Jai įėjus į priepirtį buvo juntamas smarkus uždūminimas, o atidarius pirties duris, tvoskė karštis ir pasirodė liepsna. Šeimininkė iškvietė ugniagesius. Gaisro priežastis – dūmtraukio įrengimas nesilaikant gaisrinių saugos taisyklių.
Tą pačią dieną Ažulaukesos kaime (Molėtų r.) liepsnojo automobilis „Audi”: išdegė variklio skyrius, akumuliatorius, apsilydė elektros laidai, aprūko automobilio vidaus salonas.
Praėjusio šeštadienio vakarą ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Suvieko kaimą (Zarasų r.), kur liepsnojo vieno aukšto rąstinis namas su mansarda. Gaisro metu išdegė mansarda ir pirmas aukštas. Apdegė ir buvo išardyta apie 45 kv. m. skardinio namo stogo.
Ugnis pasiglemžė ir medinę rąstinę pirtį Indubakiuose (Utenos r.).
Sekmadienį mūsų apskrityje taip pat netrūko gaisrų. Bendruoju pagalbos centro telefonu buvo pranešta, kad Toliejų kaime (Molėtų r.) ant užšalusio Malkėstos ežero rastas sudegęs automobilis. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, 30 metrų atstumu nuo kranto ant ledo stovėjo sudegęs lengvasis automobilis „VW Golf”. Panaudojus automobilinę gervę automobilis buvo ištrauktas bei sutvarkytas ežero krantas. Į įvykio vietą buvo atvykę policijos pareigūnai, kurie išsiaiškino, kam priklauso šis sudegęs automobilis. Pasak pareigūnų, „VW Golf” prieš tris mėnesius buvo išardytas ir parduotas detalėmis. Atsirado liudininkų, kurie šeštadienį matė, kaip jaunuoliai su automobiliu važinėjosi ant šio ežero.
Tą pačią dieną pleškėjo ūkinis pastatas Anykščių rajone ir pirtis molėtų rajone.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Utenos APGV nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas